KATWIJK – Het duurt nog even, maar dan kun je hem alvast met grote letters in de agenda vastzetten: OranjeFest op Koningsdag. De organisatie heeft de line-up bekend gemaakt.

Donderdag 27 april gaat Koning Willem Alexander Abraham zien! Zo’n mijlpaal kunnen we natuurlijk niet ongezien voorbij laten gaan en daarom is na twee jaar afwezigheid, OranjeFest weer van de partij. Dit keer niet op huize Callao, maar op het terras van de Branding aan de Voorstraat. Midden in het dorp, tussen al het feestgedruis.

Katwijkse bands
Zoals bekend werkt OranjeFest alleen maar met Katwijkse bands. ook voor deze editie heeft de organisatie weer een paar pareltjes uit het eigen dorp gevonden. De nadruk ligt vooral op pop en rockcovers, maar ook wat steviger werk zal ten gehore gebracht worden.

Moonshine
Moonshine is vijfmans formatie die een breed repertoire speelt. De band bestaat al een langere tijd en heeft al een goede naam opgebouwd in de regio. Moonshine streeft ernaar om covers zo goed mogelijk te naderen, en dat lukt ze prima. Een genot vooral voor de liefhebbers van iets steviger werk!

Taste iT
Taste iT is een band met een eigen karakter. De heren, die al bijna 15 jaar met elkaar spelen, spelen vooral covers uit de jaren 60,80 en 90. Alleen verwacht geen simpele coverwerk. Elk nummer wordt geserveerd met het Taste-iT-sausje en heeft daardoor net wat meer pit! Een flinke scheut Rock erbij en je bent klaar! Verwacht platen zoals Wang Dang Doodle, Welcome to the Machine en Daddy Cool!

LUDWIG
LUDWIG is een nieuwe formatie uit Katwijk en het product van vijf hele verschillende mannen met één gedeelde passie: lekker muziek maken. De heren spelen covers van onder andere The Beatles, CCR en Paolo Nutini, maar hebben zich sinds kort ook gewaagd aan eigen werk. Wellicht dat ze hun eerste plaat, The Darkside, dan ook te gehoren zullen brengen.

elBee
eLBee is alweer jaren een begrip in de Katwijkse rock-scene. De mannen spelen een heel breed repetoire van pop, rock en hardrocknummers. Niet alleen zal eLBee classics spelen, ook nieuwer werk van bijvoorbeeld Franz Ferdinand, Neon Trees en Kaiser Chiefs spelen de heren vol overtuiging. 

Aanmelden voor volgend jaar?
Teleurgesteld dat jij niet met je bandje kan spelen voor zo’n groot publiek? Meld je dan alvast aan voor volgend jaar. Dat kan bij Giel Verhoef, die ook bereikbaar is voor andere vragen of opmerkingen. Je kunt hem bereiken via 06-37204316 of gielverhoef@ziggo.nl.

VIAJL Fotografie