Lionsclub Katwijk honoreerde tijdens haar goede doelen avond in de Roskam 5 Katwijkse goede doelen met een totaalbedrag van 18.000 euro. Naast de hierna genoemde goede doelen uit de Katwijkse regio steunen de Lions Katwijk jaarlijks ook internationale projecten zoals bijv.” Fight for Sight”. Dat is al 22 jaar een Lions Nederland project in samenwerking met Wilde Ganzen-IKON, voor staaroperaties bij blinden wereldwijd.

Elk jaar weer is het een opgave voor de goede doelen commissie om uit de vele suggesties een goede keuze voor te leggen aan haar Lionsleden. Om het een en ander overzichtelijk te maken deelde de commissie de goede doelen in een vijftal categorieën: steun voor chronisch zieken en ziektes, steun en aandacht voor gehandicapten, stimulering lokale talenten cultuur & kunst, gezinnen die leven onder armoedegrens en kansarme jeugd.

Als eerste werd onder de noemer ‘chronische zieken & ziektes’ een cheque van 7.500 euro uitgereikt aan de ambassadrice, Sanne van Rijn en voorzitter Henk Hueting van de vereniging Katwijkse ziekte. Zij gaven aan deze donatie te bestemmen voor de continuering van het onderzoek (oa scans) naar oorzaken en de bestrijding van deze ziekte, alsmede het relatiebeheer van patiënten in de regio Katwijk. De vereniging Katwijkse Ziekte is inmiddels voor het vierde jaar als hoofddoel aan de Lions Katwijk en Katwijk Fietst verbonden.

De Stichting Moedig Voorwaarts, Paardrijden voor gehandicapten, ontving onder de noemer ‘gehandicapten’ een donatie van 2.500 euro. De voorzitter Piet van Dam en bestuurslid Marc den Dulk namen de cheque in ontvangst. De schenking wordt volgens hun zeggen bestemd voor behoud en vergroting van de mobiliteit van gehandicapten om zo lang mogelijk en zo goed mogelijk mee te blijven doen in hun maatschappelijke omgeving. Elke week rijden gehandicapte ruiters, waarvan het merendeel uit Katwijk/Rijnsburg/Valkenburg, paard in Manege Moedig Voorwaarts.

Voor de stimulering van veelbelovend jong talent in Cultuur & Kunst in de regio Katwijk werden Ruben van Duijn en Paul Roest een cheque van 2.500 euro overhandigd. Hiermee ondersteunen de Lions Ruben met het maken van een korte film: ‘Hollandse Nieuwe’. Deze film is de derde productie van Ruben Van Duijn die al eerder twee succesvolle films maakte. Hij vergroot hiermee zijn regie-ervaring en netwerk plus de benodigde referenties als ondersteuning voor toekomstige subsidieaanvragen bij het Filmfonds. De film ‘Hollandse Nieuwe’ zal naar verwachting in de zomer van 2017 gereed zijn.

Comments

comments

DELEN