Op donderdag 2 november heeft Lisette van Marrewijk (32) in Topaz Overduin verteld over haar fietstocht van twee maanden naar Santiago de Compostella. Dankzij sponsoring fietste ze 3500 euro bij elkaar voor de realisatie van een beweegtuin in verpleeg-, behandel- en Huntingtoncentrum Topaz Overduin.

Lisette vertrok op 17 augustus vanuit Topaz Overduin en kwam op 5 oktober op haar eindbestemming aan. In totaal fietste zij ruim 2.900 kilometer door weer en wind.

Hoogte- en dieptepunten
Lisette vertelde enthousiast over haar voorbereidingen voor deze bijzondere fietstocht, haar motivatie om iets goeds te betekenen voor de bewoners van Topaz Overduin en haar hoogte- en dieptepunten tijdens haar reis. Ze liet ook veel foto’s zien, zodat de toehoorders konden meegenieten van haar fietstocht.

Flesseninzameling
Tijdens haar presentatie waren verschillende bewoners en medewerkers uit Topaz Overduin aanwezig die Lisette allemaal tijdens haar fietstocht hebben gevolgd. Toen Lisette bekendmaakte dat ze 3500 euro heeft ingezameld voor de beweegtuin, klonk er een luid applaus. Tijdens de bijeenkomst overhandigde Eva, de dochter van een medewerkster van Topaz Overduin, ook nog een cheque aan Lisette. Zij had samen met een vriendinnetje 234 lege flessen ingezameld en hiermee 58,40 euro opgehaald. Ook werd bekend gemaakt dat een anoniem familielid van een bewoonster van Topaz Overduin nog eens 3000 euro had gedoneerd voor de beweegtuin.

Sponsorgeld beweegtuin
De teller voor de beweegtuin in Topaz Overduin staat nu, inclusief het bedrag van Lisette, op
54.773 euro. In totaal is een bedrag van 82.000 euro nodig om de beweegtuin te realiseren.

lisette-beweegtuin

Comments

comments

DELEN