Longpunt Leiden organiseert op vrijdagmiddag 13 januari een presentatie in Kerkelijk Centrum de Regenboog te Leiden een bijeenkomst. Het thema deze keer is de puffer.

Mensen met een longziekte zoals astma en COPD gebruiken allemaal wel één of meerdere pufjes. Hoe belangrijk is dit nu eigenlijk? En waarom moet het op een bepaalde manier gebruikt worden? Ook zijn er heel veel nieuwe pufjes op de markt. Zijn deze beter?

Vragen stellen
In deze presentatie zal Carla van den Berg, longverpleegkundige in het Alrijne Ziekenhuis, uitleg geven over het gebruik en het doel van de pufjes. Ook zullen de voor en nadelen van de nieuwere pufjes aan bod komen. Het is ook mogelijk om vragen te stellen over uw eigen inhalatiemedicatie.

Meer info
De bijeenkomst vindt plaats in Kerkelijk Centrum de Regenboog, Watermolen 1 te Leiden, van 14.30 tot 16.30 uur. Op de maandelijkse bijeenkomsten van het Longfonds in Longpunt Leiden ontmoeten mensen met een chronische longaandoening, hun mantelzorgers en zorgverleners elkaar. Naast het opdoen van kennis zijn er ook mogelijkheden om ervaringen uit te wisselen en sociale contacten op te doen.

Aanmelding kan via longpunt.leiden@longfonds.nl, maar is niet verplicht.