Huig Molenaar, eigenaar van strandpaviljoen Thalassa in Zandvoort, zet alles op alles om een vrije horizon te behouden voor deze en toekomstige generaties.

In samenwerking met de Stichting Vrije Horizon,Stichting Ver-plaats Windmolens en Bewoners Leefbare Kust, wil hij de ministers Kamp en Schultz van Haegen bewegen om de honderden windturbines uit het zicht van de Hollandse kusten te plaatsen, achter de horizon op IJmuiden Ver. Door middel van een ludieke paalzitactie wil Molenaar voor deze problematiek aandacht vragen.

Op 24 augustus wordt een veertien meter hoge mijlpaal voor de kust van Zandvoort gebouwd. Deze constructie wordt tijdelijk in het water geplaatst ter hoogte van de Zandvoortse paviljoens Thalassa en Ahoy. Vanaf donderdag 27 augustus 12.00 tot zondag 6 september 18.00 uur protesteren bekende en minder bekende liefhebbers van een vrije horizon onafgebroken op deze paal tegen de plannen van minister Kamp voor het vol zetten van de horizon met windturbines tot wel 200 meter hoogte.

Het doel is om 50.000 handtekeningen te verzamelen van medestanders. Deze worden aan de beide Kamers aangeboden met de boodschap dat de turbines beter en sneller gerealiseerd kunnen worden op IJmuiden Ver, 60 km uit de kust. Hier is voldoende capaciteit om tijdig en ruimschoots de doelstellingen voor duurzame energie te kunnen bereiken. Tijdens de actie worden er tal van activiteiten rondom dit protest georganiseerd, waaronder een rijdend verzet-atelier op het strand.

De actie wordt op zondag 6 september afgesloten met een Sundown-party bij strandpaviljoen Thalassa met medewerking van bekende kustbewoners en Nederlanders.

Comments

comments

DELEN