De poule waarin Madjoe speelt lijkt zich steeds meer te ontpoppen in een climax waar niemand weet wie daadwerkelijk wegloopt met de promotieplek. Zoals onze eerstelingen tot op heden prima wedstrijden afwisselt met moeizame potten waarin het tegen zichzelf korfbalt, lijken ook de concurrenten van Madjoe hier last van te hebben.
De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar, tegen Furore, werd besloten met een zwaarbevochten gelijkspel. Na de wedstrijd waren er tegenstrijdige gevoelens. Goed teruggeknokt in de wedstrijd en een punt verdiend, maar misschien toch ook een punt verloren door niet door te drukken in de slotfase, waarin Madjoe beduidend de bovenliggende partij was. Zeker was dat het beter moest en vooral meer gescoord moest gaan worden om een overwinning te behalen tegen de volgende tegenstander Purmer. In de uitwedstrijd werd hier een gevoelige nederlaag geleden in de slotfase met een punt verschil. Tijd voor sportief revanche.

De oranjehemden betraden de arena in haar standaard opstelling onder begeleiding van teams van de week. Te weten de E3 en de E4. Ondanks de door de spelers uitgesproken felheid en concentratie waarmee gestart zou worden, liep de openingsfase toch anders dan gepland. Na een snelle 1-0 voorsprong door Rosanne, werden er verdedigend teveel fouten gemaakt waardoor Purmer snel kon uitlopen naar een 2-6 voorsprong. Aanvallend werden er voldoende kansen gecreëerd, maar het vizier stond niet op scherp. Veel opgelegde kansen misten de korf waardoor er te weinig druk op Purmer uitgevoerd kon worden. Met een 8-9 tussenstand werd de kleedkamer opgezocht voor de rust. De scherpte in zowel de aanval als in de verdediging moest omhoog.

De juiste mensen uitspelen waar de kansen liggen en vertrouwen hebben om de goede aanvallen te belonen met goals. Na een directe goal van Purmer na de start van de tweede helft, was het nu tijd voor ons eerste. Na een Haags kwartiertje en een Rijnsburgs kwartiertje was het nu Roel’s kwartiertje. Waarin hij 5x tot scoren kwam. Een achterstand van 8-10 werd omgebogen naar een 17-11 voorsprong. Met fris en leuk spel werd het beslissende gat geslagen. Met een 21-15 eindstand is de eerste overwinning van 2017 binnen.

Opvallend bij deze wedstrijd was, dat de dames geen enkele goal tegen kregen en dat daarbij er de 2e helft collectief beter verdedigd werd om ook de heren van Purmer af te stoppen. Na deze winst is het kijken naar de andere uitslagen of daar nog verrassingen bijzitten. En zoals vrijwel elk weekend gebeurde dat ook deze keer, waarin de nummers een en twee van de ranglijst onderuit gingen. Madjoe staat nu drie punten achter koploper Crescendo en een punt achter de nummer twee en aankomende tegenstander DKV Victoria.
Op een zeer vroeg tijdstip voor een standaard team (12:30uur) speelt Madjoe een cruciale wedstrijd in de strijd om een promotieplek. Met 5 clubs binnen twee punten op de ranglijst en om de aansluiting met Crescendo niet definitief te verliezen, zal er gewonnen moeten worden. DKV, welke de laatste vijf wedstrijden op rij heeft gewonnen, zal een pittige tegenstander worden.

Comments

comments

DELEN