Afgelopen zaterdag mocht Madjoe afreizen naar Diemen, om aan te treden tegen de directe concurrent om de bovenste plaatsten. DKV Victoria stond 1 punt boven ons eerste en de term ´do or die wedstrijd´ was dus wel op zijn plaats. Marloes startte deze wedstrijd op de plek van een door de griep gevelde Nienke.

De wedstrijd kwam erg traag op gang, doordat er van beide kanten weinig goals vielen. Aan de inzet van de spelers lag het in ieder geval niet, aangezien er vanaf het begin af aan scherpe duels uitgevochten werden. Roelof wist als eerste de korf te vinden, waarna Matthijs dit voorbeeld opvolgde en de 0-2 voorsprong op het scorebord schoot. Madjoe bleef goed zoeken naar de kansen en ook al wilde de bal niet vallen, toch wist de ploeg de rust goed te bewaren. Ook in de verdediging werd er door het collectief erg goed verdedigd, waardoor DKV in de problemen raakte. Na een 1e helft waarin maar 9 doelpunten vielen, kon ons eerste met een 4-5 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

In de rust werd besproken dat met name de strakke verdediging voortgezet moest worden. Aanvallend moest er meer rust gebracht worden in het spel en het vertrouwen houden dat de doelpunten vanzelf zouden gaan vallen. Vlak na het fluitsignaal voor de tweede helft kwam DKV via een strafworp op gelijk hoogte. Echter kreeg Madjoe vlak hierna ook een strafworp, na een mooie actie van Marjolein. Hoewel onze eerstelingen verdedigend de zaken goed op orde hadden, wilde de ballen in de aanval maar niet vallen. Dit resulteerde zelfs in een voorsprong voor de ploeg uit Diemen. Met nog iets minder dan een kwartier op de klok, keek Madjoe tegen een 10-8 achterstand aan. Ook moest Maurits het veld verlaten wegens een enkelblessure, hij werd vervangen door Merryn. Ons eerste zou nu de veerkracht moeten tonen, dat het al vaker heeft laten getoond. Dit gebeurde ook, toen Jasper met 2 goals de 10-10 op het scorebord schoot. Het aanvalsvak bleef geduldig zoeken naar kansen, waarna er uitgelopen werd naar 10-12.

De ontlading bij de spelers was groot, aangezien door deze overwinning de strijd om het kampioenschap weer helemaal op ligt. Het gat met koploper Crescendo, dat over 2 weken op bezoek komt in de Middelmors, is nog 3 punten. Zaak is nu eerst om zelf de wedstrijden te blijven winnen. Om te beginnen aanstaande zaterdag de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau.

Comments

comments

DELEN