Madjoe laat de punten achter in Schiedam

Afgelopen zaterdag stond er weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Voor de strijd om de tweede plaats moest Madjoe afreizen naar Schiedam om het op te nemen tegen Nexus.

De oranjehemden hebben de thuiswedstrijd tegen Nexus overtuigend weten te winnen met 17-13, maar dit mag geen voorbode zijn voor deze wedstrijd. Nexus is een ploeg met veel lengte. Dat is ook iets waar coach Jordy Lepelaar zijn ploeg voor waarschuwde voor het begin van de wedstrijd. Om 15.20 uur precies, floot de scheidsrechter op zijn fluitje voor het begin van de wedstrijd.

Nexus begon gelijk scherp en scoorde gelijk het eerste schot van de wedstrijd. Madjoe was gewaarschuwd. Maar ook Madjoe wist al snel te scoren en de stand weer gelijk te brengen na een mooi schot van Roelof Hogewoning. De twee teams waren aan elkaar gewaagd en het scoreverloop ging dan ook gelijk op. Na doelpunten van Jasper de Koning, Maurits Vink, Roos van den Oever en Roelof Hogewoning stond het 5-5 met nog tien minuten te gaan tot de rust. In deze periode kwam Nexus goed in de wedstrijd en wisten nog voor de rust zes keer te scoren. Madjoe bleef achter en scoorde slechts een keer door een mooi afstand schot van Maurits Vink. Dat bracht de ruststand op 11-6 in het voordeel van Nexus. In de rust heeft coach Jordy zijn ploeg goed toegesproken. Er moest meer pit komen in het spel en er moest feller gereageerd worden in de duels, was de boodschap van de coach. De oranjehemden wisten wat ze te doen stond en ze begonnen weer vol van strijdlust aan de tweede helft.

Na het fluit signaal werd er gelijk gezocht naar de goede kansen en Madjoe vond ook gelijk twee keer de korf door afstandsschoten van Maurits Vink en Merryn van Velzen. Maar Nexus gaf niet op en scoorde ook weer drie keer, wat de stand op 14-8 bracht. Madjoe bleef hard werken en wist de korf te vinden door een kort schot van Merryn van Velzen en even later een prachtige doorloopbal van Leanne de Mooij. Maar Nexus liet zien dat de punten in Schiedam bleven en gingen ook door met scoren wat de stand op 17-10 zette. Madjoe bleef tot op het einde vechten en scoorden nog twee keer door doelpunten van Jasper de Koning en Leanne de Mooij. Het was een zwaarbevochten wedstrijd waarin Madjoe het in een kleine periode voor de rust heeft weggegeven. Volgende week zal Madjoe het opnemen tegen Gemini. Tegen deze tegenstander heeft Madjoe iets recht te zetten en de spelers zullen dan ook erg gebrand zijn op de twee punten. Het beloofd dus weer een mooie wedstrijd te worden, waarin Madjoe de steun van het publiek hard nodig zal hebben! Madjoe D2 zal oplopen met de spelers van onze hoofdmacht, dus graag tot aanstaande zaterdag in sporthal de Middelmors, waar het eerste fluitsignaal zal klinken om 17.10 uur!

Nexus – Madjoe: 17-12 (11-6) doelpunten: Maurits Vink (3), Jasper de Koning (2), Leanne de Mooij (2), Roelof Hogewoning (2), Merryn van Velzen (2), Rosanne van den Oever (1)