Zaterdag 13 februari stond voor, het door De Mooij Hoveniers gesponsorde, Madjoe 1 de thuiswedstrijd tegen Gemini 1 op het programma.

Madjoe had nog wat recht te zetten, want de uitwedstrijd tegen Gemini was Madjoe’s slechtste wedstrijd van het seizoen en werd dan ook verloren. De wedstrijd werd gestart met in de aanval: Jasper, Maurits, Rosanne en Nienke. In de verdediging begonnen Roelof, Matthijs, Leanne en Marjolein.

De eerste aanval raakte de bal al kwijt voor het eerste schot. Gelukkig begon Jasper scherp en heroverde hij de bal tijdens het uitverdedigen. Desondanks wist Madjoe nog niet te scoren. Gemini begon scherper aan de wedstrijd dan Madjoe, zowel verdedigend als aanvallend. Dat resulteerde in twee rake schoten van de heer van Matthijs. Op zijn beurt maakte Matthijs twee schoten in de aanval. Madjoe ging in ieder geval aanvallend beter spelen. Het initiatief werd genomen en Madjoe pakte steeds een voorsprong. Doordat de scherpte in de verdediging ontbrak kon Gemini echter bijblijven. In de loop van de eerste helft ging Madjoe beter en strakker verdedigen. Door een aantal schitterende aanvallende acties, afgerond door onder andere Jasper, Nienke en Marjolein, wist Madjoe voor rust uit te lopen naar een 11-9 voorsprong. Opvallend feitje: voor rust scoorden al 7 van de 8 basisspelers van Madjoe. Hieruit blijkt wel het succes van de aanpak van coach Jordy Lepelaar. Tegenwoordig beschikken alle spelers en speelsters van Madjoe over dreiging en scorend vermogen. In de rust volgde een duidelijke bespreking. Zelf moest Madjoe de goede kansen blijven zoeken. Iedereen kreeg ruimte, maar het was zaak te schieten wanneer de tegenstanders niet terug zouden zakken. Afgesproken werd om verdedigend meer druk te leggen en houden op de aanvallers en ballijnen van Gemini. Met veel vertrouwen in eigen kunnen stapte Madjoe het veld weer op.

Direct na rust was het Maurits die de voorsprong met twee doelpunten uitbreidde naar vier punten verschil. De 13-9 kwam voort uit een schitterende actie. Jasper passeerde zijn tegenstander, werd overgenomen door de heer van Maurits, sprong in de lucht, paste achter zijn hoofd om Maurits strak aan, die vanaf de achterlijn raak schoot. Dit was voor het in groten getale opgekomen publiek aanleiding om zich flink te laten horen. De steun van het publiek wordt door de spelers zeer gewaardeerd! De verdedigende druk van Madjoe had de gewenste uitwerking. In de tweede helft wist Gemini nog maar twee keer tot scoren te komen. Ook aanvallend ging het goed. Madjoe bleef mooie doelpunten scoren, over verschillende schijven. Vlak voor tijd maakte Rosanne haar eerste doelpunt van de dag. Hiermee zorgde zij ervoor dat iedere speler van Madjoe in het veld een doelpunt had gemaakt. Het slotakkoord was voor Maurits, waarmee hij de eindstand bepaalde op 19-11.

Madjoe – Gemini: 19-11 (11-9) doelpunten: Matthijs van Putten (5), Maurits Vink (5), Roelof Hogewoning (2), Nienke Hermans (2), Leanne de Mooij (2), Jasper de Koning (1), Marjolein Pronk (1), Rosanne van den Oever (1)

De komende twee weekenden is Madjoe vrij. Op 5 maart speelt Madjoe de laatste thuiswedstrijden in de zaal. Madjoe 1 ontvangt dan Reeuwijk 1. Madjoe 2 zal het opnemen tegen Velocitas 2. Iedereen van harte uitgenodigd om Madjoe weer aan te komen moedigen!