Afgelopen zaterdag mocht het vlaggenschip van de Rijnsburgse korfbalvereniging Madjoe aantreden tegen Haarlem. Vorige week leed deze ploeg pas zijn eerste nederlaag, een taaie tegenstander dus. Wilde Madjoe nog mee blijven doen om de bovenste twee plekken, moest er vandaag gewonnen worden. Madjoe E5 en E6 mochten vandaag oplopen met de spelers van onze hoofdmacht, waarbij Mastergroup de wedstrijdbal sponsorde.

Madjoe, begon gelijk scherp aan de wedstrijd, wat resulteerde in een snelle voorsprong door doelpunten van Jasper en Leanne. Echter was het Haarlem dat daarna makkelijk de korf wist te vinden, waarna er bij tien minuten spelen een 4-5 stand op het scorebord stond. Gelukkig wist Johanna (zij startte vandaag in plaats van Marjolein) met een mooie omdraaibal de stand gelijk te trekken. Vanaf dit moment voelde de oranjehemden dat het de wedstrijd langzaam naar zich toe kon trekken. Er werden goede aanvallen opgezet en er werd zeer effectief met de kansen omgegaan. Richting de rust werd er een gat geslagen van twee doelpunten, mede door een vlijmscherpe Roelof. Madjoe zocht met een 11-9 voorsprong de kleedkamer op en kon tevreden terugkijken op de eerste helft.

Spoor bijster
Na rust wist Maurits, na een fraaie combinatie met Jasper, een korte kans te benutten. Geen vuiltje aan de lucht voor Madjoe, zo leek het. Echter bleef Haarlem vechten voor wat het waard was en zij wisten zelfs een 12-13 voorsprong te pakken tien minuten na rust. Het leek er even op dat onze hoofdmacht de wedstrijd uit handen zou geven, maar zoals wel vaker bewezen dit seizoen, zit er erg veel veerkracht in dit team. Er werd in de aanvalsvakken goed besproken hoe het beste gespeeld kon worden. Mede hierdoor wisten achtereenvolgens Roelof, Johanna en Jasper de korf te vinden met afstandsschoten. Mede door een zeer sterk verdedigende Matthijs, raakte Haarlem het spoor even bijster in de aanval. Toen diezelfde Matthijs, met een mooi schot, ook nog is de 17-15 op het scorebord schoot, leek de wedstrijd gespeeld. Het slotakkoord was echter voor Nienke, die met een schot de deksel op de neus deed bij onze gasten uit Haarlem. Toen de scheidsrechter, die een erg goede wedstrijd floot (mag ook wel eens gezegd), voor de laatste keer op zijn fluit blies, stond er een 20-15 stand op het scorebord.

Tweede plek
Na deze knappe overwinning staat Madjoe op een tweede plek in de poule. Het heeft zich vandaag goed gerevancheerd op het ietwat geflatteerde verlies van vorige week tegen koploper Crescendo. Volgende week staat de laatste wedstrijd van 2016 op het programma. Er wordt dan afgereisd naar Castricum om aan te treden tegen hekkensluiter Helios. De selectie wil het publiek bedanken voor de steun in de thuiswedstrijden en hoopt jullie allemaal in januari weer te zien!

Scores
Madjoe-Haarlem: 20-15 (11-9) doelpunten: Jasper de Koning (5), Roelof Hogewoning (4), Maurits Vink (3), Leanne de Mooij (3), Johanna van der Meij (2), Matthijs van Putten (2), Nienke Hermans (1)

Afbeelding: Madjoe