De oranjehemden zijn inmiddels toe aan de derde wedstrijd in de zaal. Na een stroef begin staat korfbalvereniging Madjoe, met twee punten uit twee wedstrijden, de wedstrijd tegen een oude bekende Oranje Nassau uit Amstelveen op het programma.

Uit recente uitslagen van de afgelopen jaren blijkt het altijd een onberekenbare tegenstander te zijn. Ook deze wedstrijd voldeed weer compleet aan dit plaatje. Het tweede team liet vooraf wederom zien hoeveel karakter er in de ploeg zit. Ook de derde wedstrijd werd met het minimale verschil van een punt gewonnen. Door beslissende goals van Sander en invalster Sophie werd alleen de eerste plek veroverd op de ranglijst. Enorm respect voor een team wat zware competities heeft meegemaakt met weinig geluk. Ze blijven doorknokken en zie het resultaat, zelfs tegen een tegenstander met veel ervaring en kwaliteit wordt de overwinning binnengesleept.

Scherpte noodzakelijk
Nu was het tijd voor Madjoe’s vlaggenschip. Met onze jongste spelende talenten uit de Fjes werd de werd de wedstrijd geopend met de door Thomas v.d. Kwaak gesponsorde wedstrijdbal. De Amstelveners kwamen furieus uit de startblokken. Met een enorm tempo en doelgericht spel kwamen ze met een 1-3 voorspong uit de startbokken. Met een duidelijke signaal van de dames Rosanne en Nienke, werd de ommekeer ingeleid. Via een 6-3 en een 10-6 tussenstand, besloot Marjolein met een scherp afstandsschot de ruststand van 11-6 op het scorebord te zetten. Attractief spel bracht het publiek veelvuldig toch juichen. Een prima tussenstand maar zoals bekend geeft Oranje Nassau nooit op. Scherpte blijft dus ook de tweede helft noodzakelijk.

Piepen tegen de scheids
De tweede helft besluit Oranje Nassau het over een andere boeg te gooien. Heel veel piepen tegen de scheids en uitrolacties waar zelfs de Schwalbekoningen uit het oosten een puntje aan kunnen zuigen, gaven de wedstrijd een heel ander karakter. Het eerste vocht niet alleen meer tegen een tegenstander, maar ook tegen de arbitrage en vooral tegen zichzelf. Helaas hadden de laatste twee aspecten een negatief aspect op het scoreverloop. Na een goede herstart ging het stroever lopen en maakte frustratie over beslissingen zich meester over de ploeg. Een geweldige combinatie tussen Maurits en Jasper leek de ploeg er doorheen te trekken. Maar niets was minder waar. Na een 14-10 tussenstand viel het compleet stil bij Madjoe. Merryn voor een moegestreden Matthijs zou duidelijkheid moeten brengen in het aanvalspatroon. Maar waar de eerste helft de goals eenvoudig vielen, draaide nu alles eruit. Het was nu puur zaak de wedstrijd binnen te slepen. In een bloedstollende fase bleef Oranje Nassau steken op 14-13 en waren de punten binnen. Met een dubbel gevoel werd deze wedstrijd afgesloten, maar het belangrijkste, de punten blijven in de Middelmors. Zaak voor Madjoe om het geloof in eigen kunnen nooit te verliezen. Er zit veel talent in deze groep. Het is nu te bewijzen dat dit omgezet kan worden in resultaten.

Volgende wedstrijd
Met de twee wedstrijden tegen de koplopers in de derde klasse G in het vooruitzicht, heeft Madjoe alle kansen om mee te blijven strijden voor de promotieplekken. Beginnend aankomende zaterdag tegen Crescendo in Leiden. De wedstrijd wordt om 19.30 uur gespeeld in de drie Octoberhal te Leiden, voorafgegaan door het tweede team, dat graag zijn koppositie wil handhaven.