Weet uw kind al wat hij of zij later wil worden? En hebben ze het werkveld al eens van dichtbij gezien? Jongerenwerk Welzijnskwartier gaat met jongeren op pad langs verschillende beroepen om hier antwoord op te verkrijgen.

Elke maand staat er één beroep op de planning. Op een woensdagmiddag na school krijgen jongeren vanaf 10 jaar de kans om bij verschillende beroepen een kijkje achter de schermen te nemen. Naast het kijken gaan de jongeren ook dingen ondernemen. Zo hebben we bij de brandweer in Katwijk al eens met een brandweerslang mogen spuiten. Verder mogen de jongeren alle vragen stellen die ze maar willen weten. We weten nu bijvoorbeeld wat sommige politie agenten stiekem het spannends vinden om te doen en wat je nodig hebt om politie agent te kunnen worden. Wanneer talenten van de jongeren worden gezien, kunnen ze gestimuleerd worden.

Op woensdag 27 september gaan we om 14:00 uur op bezoek bij de Hoogvliet in Katwijk. En op woensdag 25 oktober gaan we om 14:00 uur langs bij Grill-Bar Ruig. Je kan je inschrijven bij jongerenwerker Anique van der Klaauw via de mail aniquevanderklaauw@welzijnskwartier.nl of via een WhatsApp-bericht op 0627578964.

Comments

comments

DELEN