Iedereen heeft wel eens van mammoeten gehoord. Maar wie heeft er wel eens aan een mammoetexpeditie meegedaan? Daarom organiseren we op woensdag 17 augustus om 14.00 uur bij de Strandbieb een echte zoektocht naar de overblijfselen van mammoeten. Mammoetexpert Dick Mol gaat kinderen vanaf 7 jaar voor in deze expeditie.

Dick Mol is een echte moderne mammoetjager en wereldwijd bekend. Hij is op vele expedities geweest, in Siberie en Canada, om mammoetskeletten op te graven. Mol houdt zich bezig met het verzamelen, bestuderen van en publiceren over vondsten in de Noordzee van zoogdieren uit de IJstijd. Ook is hij betrokken geweest bij diverse natuurdocumentaires. Omdat hij veelvuldig voor het voetlicht treedt met zijn kennis van mammoetfossielen, kreeg hij de bijnaam ‘Sir Mammoth’. Moderne mammoetjager Dick Mol neemt op deze woensdagmiddag bij de Strandbieb de kinderen mee op expeditie en samen gaan ze op zoek naar de resten van de mammoeten en naar al die bijzondere verhalen. Dat is toch heel iets anders dan naar de dvd Ice Age kijken…

Mee op expeditie
Ga je mee op mammoetexpeditie met Dick Mol op woensdagmiddag 17 augustus om 14.00 uur? Er kunnen 30 kinderen vanaf 7 jaar meedoen. De toegang is 2 euro. Kaarten zijn te koop in de vestigingen van Bibliotheek Katwijk en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Ga naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze, betaal met iDeal en print je toegangskaarten. De Strandbibliotheek is te vinden op het strand ter hoogte van de Oude kerk, links naast strandpaviljoen Het Strand.

foto-dick_mol

Comments

comments

DELEN