Op vrijdag 4 november vindt in de Nieuwe Kerk te Katwijk aan Zee de jaarlijkse Mannen-Psalmzangavond plaats. Zoals altijd is de opbrengst van de CD-verkoop achteraf voor het goede doel.

Een dergelijke zangavond, waar bekende en minder bekende psalmen op zogenaamde ‘hele noten’ worden gezongen is inmiddels al weer de vijfde in rij. De ‘Stichting Mannenzang Katwijk’ heeft zich tot doel gesteld uiteindelijk alle 150 Psalmen op deze wijze te zingen en op CD vast te leggen.

Bovenstem zingen
Voor 4 november zijn inmiddels de te zingen psalmen alweer uitgekozen alsook het thema ‘Looft den HEER’,want Hij is goed’ woorden uit die zo opvallend prachtige Psalm 136. Bij voldoende belangstelling (tenminste honderd aanmeldingen) zullen een aantal psalmen met bovenstem gezongen worden. Hiervoor kunt u zich aanmelden via de website. Nu al attenderen wij u op een belangrijke verandering ten opzichte van voorgaande jaren; met het instuderen van de psalmen voor wat betreft de bovenstempartij wordt men daartoe op de middag voorafgaand aan de zangavond om 16.30 uur in de Nieuwe Kerk verwacht.

Muzikale medewerking
Muzikale medewerking aan deze avond wordt verleend de organist Jaap van Rijn. Hij zal de samenzang aan het bekende Van den Heuvel-orgel begeleiden. De altijd tot zingen stimulerende dirigent Bert Noteboom zal de zang in goede banen leiden. Ds. P.den Ouden, als predikant verbonden aan de Herst. Herv. Gem. Katwijk aan Zee, zal de avond openen en afsluiten alsmede de verbindende teksten uitspreken.

Van heinde en verre
De Mannen-Psalmzangavond worden al vanaf 1994 gehouden en trekken vanuit het gehele land iedere keer weer mannen naar Katwijk en blijkt de kerk steeds opnieuw met zo’n 2000 mannen gevuld.
Deze mannen komen niet alleen komen uit Katwijk en omgeving, maar ook van de Veluwe, uit Krimpenerwaard, Alblasserwaard, Zuid-Hollandse eilanden, Zeeland tot ver uit Zeeuws -Vlaanderen en zelfs vanuit Friesland en Groningen.

Opbrengst van de CD-verkoop

De gehele opbrengst vanuit de verkoop van de CD’s is zoals altijd bestemd voor goede doelen. In de loop der jaren kon er al ruim 650.000 euro worden gedoneerd aan zendings- en kerkenwerk. Dit jaar gaat de opbrengst naar de broodnodige restauratie en/of aanpassing van het orgel van de Katwijkse Pniëlkerk. De Mannen-Psalmzangavond begint vrijdag 4 november om 19.40 uur in de Nieuwe Kerk. Voor meer informatie kijkt u op www.mannenzangkatwijk.nl. Reserveren voor het Mannenzangbuffet in Het Anker kan via kc-hetanker@planet.nl .