KATWIJK – Op zaterdag 8 april organiseert de Stichting Taptoe Katwijk (STK) ‘March meets Brass’. De Marchingband van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) uit Katwijk en Brass Band Schoonhoven delen op deze avond het podium, maar gaan ook een muzikale verbinding aan.

Een uniek samenkomen van twee verschillende muziekwerelden die op hoog niveau actief zijn. Locatie is het clubgebouw van DVS aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk.

Hoogste divisie
Brass Band Schoonhoven was eerder te gast in Katwijk. Kees Onderwater namens STK: “Vorig jaar november hield de band een try-out concert in het clubgebouw van DVS. De informele sfeer, entourage en akoestiek bevielen goed en smaakten naar meer.” Brass Band Schoonhoven en de Marchingband van DVS nemen later dit jaar deel aan het Wereld Muziek Concours Kerkrade. “Zij komen beide uit in de hoogste divisie, maar op verschillende wedstrijdonderdelen. Een extra reden om de handen ineen te slaan en te laten horen waartoe zij in staat zijn. Het wordt een verrassende en onvergetelijke avond met als hoogtepunt een optreden van de bands samen.”

Brass Band Schoonhoven
Brass Band Schoonhoven is muzikaal ambassadeur van de Zilverstad Schoonhoven en al lange tijd één van de meest succesvolle en toonaangevende brassbands in Nederland en Europa. Vorig jaar werd de band voor de vijfde keer Nederlands Kampioen en behaalde bij de Europese Brassband Kampioenschappen sinds 2011 steeds een top 6-notering. In april zal de band in Oostende (België) opnieuw een gooi doen naar de hoogste plaats.

De Marchingband
De Marchingband van DVS behoort tot de absolute top in de amateurmuziekwereld en is door de jaren heen uitgegroeid tot het muzikale visitekaartje van Katwijk. Het brede mars- en polka repertoire, de strakke marsorde en spectaculaire shows maakt de Marchingband tot een graag geziene gast op taptoes en parades in binnen- en buitenland. Vele gouden successen zijn behaald op het Wereld Muziek Concours Kerkrade, met als hoogtepunt het behalen van de titel WMC-kampioen op het onderdeel mars in de hoogste divisie in 2009.

Kaarten
Kaarten voor ‘March meets Brass’ op 8 april zijn te koop via de website van Stichting Taptoe Katwijk, STK.nl. De zaal is open om 19.30 uur en de avond begint om 20.30 uur.

VIAArchief DVS