De Marchingband van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) heeft op 4 en 5 november deelgenomen aan Berlin Tattoo in de Max-Schmeling-Halle in Berlijn, Duitsland. Het internationale deelnemersveld van 700 militaire en burger muzikanten uit acht landen en de diversiteit aan muziekstijlen maakten Berlin Tattoo tot een geweldige show van muziek, dans en zang. DVS kan terugzien op een geslaagde reis.

In de middag van 2 november vertrok de Marchingband richting Berlijn, waar de volgende dag tijdens diverse repetities de individuele optredens en de gezamenlijk finale werden doorgenomen. Met op de achtergrond een indrukwekkende replica van de Brandenburger Tor bracht de Marchingband in totaal drie keer de show Into the Light. “De choreografie in combinatie met de muziek maakten indruk op het publiek en de organisatie”, aldus bandmanager Arjen Ouwehand. “De optredens werden beloond met een langdurig applaus en staande ovaties. De organisatie heeft al laten weten graag in de toekomst weer samen te werken met DVS en ook andere landen toonden belangstelling voor een optreden. Dat biedt mooie vooruitzichten.”

Open repetities
Ben jij een beginnend of ervaren muzikant, of wil je graag muzikant worden en verleg je graag je grenzen? Dan ben je bij de Marchingband van DVS aan het juiste adres. Het korps heeft plaats voor trompettisten en slagwerkers, maar je bent ook van welkom bij andere secties. Wij dagen je uit om nader kennis te komen maken met de Marchingband en onze gelederen te sluiten. Kom naar de open repetities en speel mee op dinsdag 14, 21 en 28 november of 5 december. Vooraf aanmelden is niet nodig. Locatie is het clubgebouw aan de Nieuwe Duinweg 51 in Katwijk. We repeteren van 20.00 – 22.00 uur.