De Marchingband van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk (DVS) heeft van 1 tot en met 3 september deelgenomen aan de twaalfde editie van The Avenches Tattoo in Zwitserland. Het festival van muziek, zang en dans werd gehouden in het amfitheater van Avenches. Tienduizenden bezoekers hebben genoten van een spectaculair en gevarieerd programma waaraan werd deelgenomen door 500 militaire en burgermuzikanten afkomstig uit Nieuw-Zeeland, Schotland, Noord-Ierland, Griekenland, Malta, Nederland en Zwitserland. Met de show Big, Bad & Beautiful heeft de Marchingband heeft grote indruk gemaakt op het publiek en de organisatie.

Tevreden
Bandmanager Arjen Ouwehand is erg tevreden. “Op organisatorisch vlak is alles heel goed verlopen, zowel van onze kant als die van de organisatie. Facilitair was alles prima geregeld en heeft het ons aan niets ontbroken. In de avond van 30 augustus vertrok de Marchingband richting het Franse deel van Zwitserland. Na een aantal tussenstops bereikten zij de volgende morgen Avenches, waar direct een druk programma van repetities volgde onder leiding van Etienne Mounir, muzikaal directeur van The Avenches Tattoo.

In het nog lege, maar sfeervolle amfitheater werden ’s middags en ’s avonds zowel alle individuele optredens als de gezamenlijke finale gerepeteerd. De dagen erna volgden in totaal vijf middag- en avondtaptoes waar per keer 5000 man publiek werd vermaakt met de show Big, Bad & Beautiful. “De show met de bekende muziek van nationale en internationale artiesten werd beloond met een daverend applaus. Vooral het gezongen ‘Zij gelooft in mij’ van André Hazes werd met veel verwondering en enthousiasme ontvangen”, aldus Arjen. “Met het drukke programma en een temperatuur van gemiddeld 30 graden Celsius waren de omstandigheden wel zwaar, maar de Marchingband heeft laten zien hier prima mee om te kunnen gaan.”

Op zaterdag 3 september vond de streetparade door Avenches plaats. De orkesten liepen het nauwelijks 700 meter lange parcours door het centrum waar de Marchingband twee van hun bekende polka’s ten gehore bracht. De toeschouwers die rijen dik langs de kant van de weg stonden maakten de korte route meer dan goed.

Arjen vertelt: “Dit soort internationale taptoes hebben een hoog aanzien. DVS heeft een zeer positieve indruk achtergelaten bij de organisatie. Een type orkest als DVS kennen ze niet in Zwitserland. De organisatie heeft al laten weten ons graag in de toekomst terug te willen zien. Met succesvolle optredens geeft je ook je visitekaartje af aan andere taptoeorganisaties. Zo heeft DVS wederom een uitnodiging ontvangen voor Berlin Tattoo in november 2017. We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Comments

comments

DELEN