Marente heeft een school opgericht voor mantelzorgers en vrijwilligers in de zorg. Deze school biedt cursussen en workshops voor de basisvaardigheden van zorgverlening. Het is voor iedereen die voor een ander zorgt en daar beter in wil worden. Op de website www.marente.nl/school is een uitgebreid jaarprogramma voor 2017 te bekijken.

In februari is er bijvoorbeeld een workshop waarin mantelzorgers leren om hun naaste te helpen bij in-en-uit-bed komen, opstaan uit een stoel, douchen, aankleden en lopen. En ook een workshop die gericht is op medicatie, slikproblemen en zuurstof toedienen. Zo zijn er nog vele andere workshops en cursussen. Kijk op www.marente.nl/school voor het hele programma van 2017 of neem contact op met Marente via 071 409 32 23.

De kneepjes van het zorgverleningsvak leren
Susanne Rutten, manager thuiszorg bij Marente: ‘Opleidingen voor zorgpersoneel vinden we normaal. De mantelzorger is vaak ongeschoold in het zorgverleningsvak maar is toch 24 uur per dag aan het zorgverlenen. Dat is ontzettend zwaar. Marente helpt deze ‘informele’ zorgverleners graag om wat kneepjes van het vak te leren.’ De lessen worden gegeven door echte zorgverleners en behandelaars van Marente. Op die manier staat u als partner, familielid of kennissen sterk in de zorg voor uw naaste.

‘In de schoolbanken’
De school voor mantelzorgers en vrijwilligers is afgelopen jaar opgericht. De vraag naar ouderenzorg stijgt al jaren en blijft nog wel even stijgen. Het aantal beschikbare zorgverleners en het beschikbare geld kan niet even hard meestijgen. Er wordt dus steeds meer een beroep gedaan op partners, familie en kennissen om voor hun naaste te zorgen. Marente biedt deze groeiende groep zorgzame mensen graag een plekje ‘in de schoolbanken’ om hen de basis van het zorgverleningsvak te leren. Dit gebeurt niet met een praatgroepje, maar echt door mensen iets te leren.