Dit jaar viert de Marineluchtvaartdienst (MLD) haar 100 jarig bestaan. Heel uniek daar de MLD door de jaren heen bedreigd werd door opheffing o.a. door de politiek. Maar zij bestaan nog steeds maar nu in een andere vorm.  Het Marinevliegkamp Valkenburg is sinds 1 januari 2007 definitief gesloten en op 11 september 2012 maakte de Lynx helikopter, na bijna 36 jaar, haar laatste vlucht.

Het volgende en laatste boek uit de hand van Peter Korbee met als titel; “100 JAAR MARINELUCHTVAARTDIENST” Foto-herinneringsboek. Dit is geen boek waar de geschiedenis wordt beschreven, maar een fotoherinneringsboek barstensvol met hoogkwaliteit (kleuren)foto’s van de vliegende vloot en de mensen die daarbij hoorden. De fraaiste foto’s van de MLD, waar ook ter wereld genomen, zoals aan boord van de vliegkampschepen. Uniek en voor het eerst gepubliceerd een panoramafoto van 330 graden van MVK Biak ‘De Boroekoe’ met haar Fireflies en Neptunes. Aandacht is er ook voor het maritieme luchtvaartkunst. Formaat boek A4, 340 pagina’s, harde kaft, uitgever; Korbee-promotie:MLD.

Te bestellen door € 39,95 (incl. verz) over maken op NL96 INGB 0002567434 t.n.v. P. Korbee. (m.v.v. ‘100 jaar MLD boek’ en vergeet uw postadres niet).
Voorts is het boek te koop bij bekende boekhandels in deze regio.

Comments

comments

DELEN