Vrijdag 16 oktober, de laatste dag van de Kinderboekenweek, was het groot feest op de Marnixschool. ‘De Bibliotheek op School’ werd namelijk geopend. De hele week waren er al verschillende activiteiten waar de kinderen van konden genieten.

‘Professor Hoopvol’ had de Kinderboekenweek met een aantal spectaculaire proefjes op het plein geopend.
Oud leerling Laura Schaap kwam de school een bezoekje brengen om te lezen uit haar zelf geschreven en geïllustreerde boek.

Natuurlijk ontbrak een echte boekenmarkt niet en was er een ‘proefjes ochtend’, waar de kinderen zelf aan de slag gingen met techniek en wetenschap. Maar het hoogtepunt van de week was toch wel de opening van ‘de Bibliotheek Op School’.Veel kinderen kwamen deze ochtend verkleed naar school om het feest te vieren.

De officiële opening werd voor de kinderen op het plein zichtbaar gemaakt door de deur die de toegang biedt tot de bibliotheek, letterlijk in te beuken. Alle leerlingen mochten deze ochtend een bezoekje brengen aan de bieb, waar ze onder het genot van een hapje en een drankje, de nieuwe boeken konden bewonderen.
De groepen 5 t/m 8 werden nog getrakteerd op een workshop van Liselotte Dessauvagie.

Als oud onderwijzeres en jeugdbibliothecaris zet zij zich tegenwoordig in voor leesbevordering bij kinderen.
Het was een hele feestelijke dag, waar de kinderen nog lang van zullen na genieten elke keer als ze weer boeken lenen uit hun eigen bieb.