Een masterclass volgen bij een gerenommeerde kunstschilder. Dat biedt de Kunstvereeniging Katwijk dit seizoen vier maal aan.

Voor twee daarvan kunnen belangstellenden zich nog melden als deelnemer: op zaterdag 27 augustus bij kunstschilder Peter Smit en op 10 september bij kunstschilder Anna Pavlova. De eerste masterclasses van dit seizoen bij Rob Jacobs en Robert Vorstman zijn al voorbij.

Even voorstellen: de kunstenaars
Kunstenaar Peter Smit is dol op Katwijk. Hij houdt van strandgezichten en maakt daarnaast veel portretten. Peter Smit werkt veel met zachte pasteltinten. Anna Pavlova is een impressionistische kunstschilder die in Moskou een klassieke opleiding kreeg. Ze deed drie keer mee aan de Katwijkse Schildersweek. Zij werkt hoofdzakelijk buiten. Ze is als geboren Russin tijdens haar studie opgeleid in een andere schildertechniek dan wij in West-Europa gewend zijn. Hoewel ze al langer in Nederland woont, is de invloed van haar opleiding nog steeds terug te vinden in haar manier van werken.

Dagindeling
Aankomst tussen 9.30 uur en 10.00 uur met koffie en thee. De kunstenaar die de deelnemers begeleidt zal tijdens de koffie met hen kennis maken en gaat na een inleidend praatje met hen naar het strand om daar te beginnen met de les. Omstreeks het middaguur komt de groep terug naar het DunaAtelier waar inmiddels de lunch klaar staat. Na de lunch vertrekken de deelnemers opnieuw naar het strand waar ze verder werken aan hun schilderij. Tegen 16.00 uur – misschien iets later omdat het licht dan steeds mooier wordt – komen de deelnemers terug naar het DunaAtelier. Daar zal ieders werk onder het genot van koffie, thee of een drankje worden geëvalueerd en bewonderd. De kunstenaar is de hele dag beschikbaar om de deelnemers van adviezen te voorzien. De kosten voor deze hele dag bedragen 50 euro inclusief lunch en drankjes).

Materiaal gebruiken
Deelnemers die dat wensen kunnen materiaal van de Kunstvereeniging gebruiken. Doeken en acrylverf (eerste kwaliteit van Winsor&Newton) zijn tegen kostprijs verkrijgbaar. Ook zijn er eenvoudige ezels, kwasten, waterpotten en ander werkmateriaal beschikbaar. Het DunaAtelier is op de Boulevard 73 /hoek Voorstraat in Katwijk aan Zee. Deelnemers kunnen hun auto recht tegenover het DunaAtelier parkeren in de nieuwe parkeergarage direct aan de Boulevard. De dagkaart kost 10 euro.

Wie zich wil aanmelden voor deze masterclasses doet dat via de website www.schilderenaanzee.nl of belt naar: 06-17210202.

Foto: Peter Smit