RIJNSBURG – De afgelopen periode is er hard gewerkt om het gebied rondom het mausoleum in Rijnsburg opnieuw in te richten. Dit was nodig omdat deze plek historisch gezien een belangrijke plek in Rijnsburg is en het lange tijd verborgen heeft gelegen. Op initiatief van – en in samenwerking met Genootschap Oud Rijnsburg is gezocht naar een oplossing waarin niet alleen de bescherming van het mausoleum wordt opgenomen maar waar ook aandacht is voor de rijke geschiedenis van het gebied.

Wethouder Jacco Knape: “Het Genootschap Oud Rijnsburg kent als geen ander de geschiedenis van het gebied. Mede dankzij hen wordt het verhaal van het gebied op een kunstzinnige en informatieve wijze ontsloten voor het publiek. De herinrichting van de ruimte zorgt voor een beleefbare plek en vormt een natuurlijke verbinding tussen kunst en informatievoorziening.” Naast Genootschap Oud Rijnsburg hebben ook de Wijkraad Rijnsburg, het comité Open Tuinen en de wijkregisseur van Rijnsburg meegedacht.

Ontwerp mausoleum
In het ontwerp zijn vier bogen toegepast. De bogen staan gepositioneerd op het schelpenpad en leiden de bezoeker als het ware door het gebied. De bogen doen denken aan rozenbogen die een onderdeel vormden van de destijds aanwezige kloostertuinen. Op elke boog staat een korte zin. De zinnen samen verbinden het verleden met het heden.

Officiële opening
De officiële opening zal waarschijnlijk eind maart/begin april zijn. Door de betrokken partijen wordt gewerkt aan een programma. Maar wacht niet tot de officiële opening en kom kijken naar het nieuw ingerichte gebied.

Comments

comments

DELEN