Drie basisscholen bruisen binnenkort wekelijks van de muziek! Op maandag 3 oktober geven drie directeuren en wethouder Jacco Knape het startsein voor een uitgebreid muziekprogramma op school.

Alle groepen van drie basisscholen krijgen bijna iedere week muziekles: de Wilhelminaschool, Emmaschool en Duinroos locatie Otto Baron. De lessen worden afwisselend gegeven door een docent van de muziekschool of door de eigen juf of meester.

Impuls muziekonderwijs
De lessen worden deels gefinancierd door een subsidieregeling vanuit het Rijk. De subsidieregeling ‘Impuls muziekonderwijs’ is bedoeld om muziekonderwijs op basisscholen te bevorderen. Dankzij deze regeling krijgen basisschoolleerlingen meer muziekles dan in de reguliere projecten die nu op alle basisscholen worden gegeven. De drie deelnemende scholen hebben dus gekozen voor een extra investering in goed muziekonderwijs.

Programma Impuls muziekonderwijs
De muziekschool heeft hiervoor een mooi programma ontwikkeld dat bestaat uit een doorlopende leerlijn voor groep 1 t/m 8, coaching van groepsleerkrachten door muziekdocenten en voor groep 6 een samenwerking met muziekverenigingen.

Comments

comments

DELEN