KATWIJK – De gemeenteraad heeft donderdag besloten om de parkeerruimte bij Sportpark De Kooltuin uit te breiden. Het terrein direct noordwestelijk van het huidige parkeerterrein zal geschikt gemaakt worden voor de uitbreiding.

Op dit terrein komen de nieuwe autoparkeerplaats en twee invalide parkeerplaatsen. Op het bestaande parkeerterrein wordt een ruim gedeelte heringericht als fiets- en brommerstalling; daarnaast komen ook hier twee invalide parkeerplaatsen.

“Het nieuwe terrein biedt diverse oplossingen”, volgens wethouder Krijn van der Spijk. “Het ontlast niet alleen de parkeerdruk, maar draagt ook bij aan de recreatie en aan de verkeersveiligheid.”

Recreatie en verkeersveiligheid
Het nieuwe terrein biedt ook parkeergelegenheid voor de nog te ontwikkelen recreatieve functie in de Mient-Kooltuin. Verder zal het fietsverkeer tot aan de aansluiting met de 1e Mientlaan gescheiden plaatsvinden. Dit bevordert de verkeersveiligheid van het langzaam verkeer, direct bij de uitgang van het sportpark.

Toenemend aantal leden en bezoekers
Het huidige parkeerterrein van sportpark de Kooltuin stamt uit de zestiger jaren van de vorige eeuw. FC Rijnvogels kent sinds de fusie in 2004 een gestage ledengroei. Door de ontwikkeling van het sportieve niveau van het eerste elftal is de druk op het bestaande parkeerterrein al jaren te groot. De ligging langs de enige toegangsweg naar voormalig Marine Vliegkamp Valkenburg en de dagelijkse stroom bezoekers naar de musical Soldaat van Oranje maken dat de parkeersituatie dringend om uitbreiding verlegen zat.

Procedures
De komende tijd wordt de procedure voor de omgevingswet opgestart. Waarna vervolgens ook de aanbestedingsprocedure in gang gezet kan worden. Na de aanbesteding kan begonnen worden aan de lang verwachte uitbreiding, waarmee de parkeeroverlast op zaterdagen tot het verleden behoort.

Comments

comments

DELEN