De D.F.E. Meerburgprijzen 2017 zijn uitgereikt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Katwijk. Dit jaar gaan de prijzen naar Cees Barnhoorn, de Nieuwe Kerk, Kunstvereniging Katwijk, het Katwijks woordenboek, shantykoor Kattuks Volk, mausoleum in Rijnsburg en Ton Frissen.

De jaarlijkse D.F.E. Meerburgprijzen werden op 2 januari 2017 uitgereikt door de nieuwe voorzitter van de Stichting Herinneringsfonds Marjolein Meerburg, kleindochter van de naamgever van de prijzen.

Nieuwe voorzitter
Marjolein stond stil bij het overlijden van voorzitter Arend Meerburg en het vertrek van secretaris Jos Wienen. Daarnaast introduceerde ze Hans Oudwater als nieuw bestuurslid. Het bestuur is benieuwd wie de nieuwe burgemeester van Katwijk zal worden omdat deze ook een plaats aangeboden krijgt in het bestuur van de stichting.

Zeven prijzen
Er waren dit jaar 18 aanvragen ingediend. Zeven prijzen werden er uitgereikt aan:
– Cees Barnhoorn voor zijn oevre pentekeningen en de uitgave van een boekje (500 euro)
– Bouwcommissie van de Hervormde gemeente voor het restaureren van 4 glas in lood panelen van de Nieuwe Kerk (1500 euro)
– Kunstvereniging Katwijk voor een cinema projectieset (1500 euro)
– Leendert de Vink en Jaap van der Marel voor het Katwijks woordenboek (1000 euro)
– Shantykoor Kattuks Volk voor een mengpaneel, headset en kabel (500 euro)
– Genootschap Oud Rijnsburg voor informatievoorziening bij het mausoleum in Rijnsburg (1000 euro)
– Ton Frissen als aanmoediging voor zijn inzet voor HaringRock (1000 euro)

Beter passende aanvragen
Extra aandacht was er dit maal voor de doelstellingen van de stichting zodat in volgende jaren nog beter passende aanvragen ingediend kunnen worden. Speciaal werden daarbij genoemd: handelsactiviteiten, zelfwerkzaamheden, personen en alle kernen van de gemeente Katwijk. Daarnaast wordt aanvragers in de toekomst gevraagd een formulier in te vullen, in verband met compleetheid van aanvragen.

Foto: Aart Rietveld

De uitreiking van de DFE Meerburg-prijs door Marjolijn Meerburg:

Comments

comments

DELEN

1 REACTIE

Comments are closed.