Zing je graag zittende in de auto of in de badkamer? Hou je van meerstemmig gezongen liederen? Wil je best samen zingen, maar heb je geen tijd voor een wekelijkse koorrepetitie? Lijkt het je gaaf om toch al samen zingende een optreden voor een volle kerk te verzorgen?

Heb je op bovenstaande vier vragen minstens één keer met ‘ja’ gereageerd dan moet je zeker een paar minuten doorlezen. Middenkoor Vocalis van parochiekern H. Joannes de Doper uit Katwijk heeft voor iedereen die van zingen houdt, parochiaan of niet-parochiaan, jong of oud(er), man of vrouw namelijk een spetterende muzikale uitdaging.

Andere muzikale boeg
Na diverse keren een kerstprojectkoor te hebben gerealiseerd, gooit Vocalis het nu over een hele andere muzikale boeg. Vanaf donderdagavond 6 oktober wordt gestart met het instuderen van de Passiecantate ‘Who is this King?’ en u en jij kunnen erbij zijn en meedoen. Het concert is gepland voor zaterdag 8 april 2017 om 20.00 uur.

Who is the King?
Dit is een Amerikaanse compositie die soms neigt naar populair klassiek en soms aan schuurt tegen de lichte muziek. Een perfect muziekwerk, wat wel apart voor Vocalis lijkt te zijn geschreven. Het koor is er zó enthousiast over dat alle muzikale liefhebbers met deze oproep in de gelegenheid worden gesteld zich aan te melden voor het unieke Vocalis Passie Projectkoor. Om een indruk te krijgen van de muziek hier een link naar een compilatie van het gehele werk: www.youtube.com/watch?v=2zIxBpdiQDs. Geluisterd, daar wil je toch voor meezingen in het projectkoor?

Aanmelden kan vanaf nu
Vocalis is een Katwijks middenkoor dat bestaat uit zo’n veertig leden met als dirigente Anneke Blanken en muzikaal begeleider op piano en orgel, Niek van der Meij. Er is nu plaats voor nog ongeveer 35 projectleden, dus u / jij moet er snel bij zijn. Dat bleek ook al bij eerdere door Vocalis opgestarte projectkoren. Bij meer aanmeldingen wordt er daarom een wachtlijst gemaakt. Van alle deelnemers, zowel van Vocalis zelf als van de projectleden, wordt verwacht dat ze 75% van de repetities aanwezig zullen zijn. De generale repetitie is natuurlijk verplicht. Elke deelnemer krijgt de beschikking over geluidsbestanden om thuis, in de auto of bij het boodschappen doen in te kunnen studeren.

Wat u ook nog moet weten
Deelname aan dit project kost 25 euro ongeacht welke stem u heeft. Hierbij zijn inbegrepen de bladmuziek, de geluidsbestanden en de koffie / thee bij de repetities. Maar samen oefenen voor zo’n concert en het uitvoeren, is toch eigenlijk ook onbetaalbaar! Alle repetities zijn op donderdag van 20.00 – 22.00 uur in de parochiekernkerk van de H. Joannes de Doper aan de Kerkstraat 70 in Katwijk aan den Rijn en wel op 6 oktober, 3 november en 1 december, 12 januari, 26 januari, 9 februari, 23 februari, 9 maart, 23 maart en 6 april.
Het uiteindelijke concert zal plaatsvinden op zaterdag 8 april 2017 om 20.00 uur in genoemde kerk. Ben je enthousiast geworden, wees er dan snel bij want ook hier geldt ‘vol is vol’.

Foto: Arie van Duijn

Comments

comments

DELEN