Afgelopen zaterdag vertrok een team van talentvolle B-jeugdspelers van volleybalvereniging RVV naar Capelle aan de IJssel met als doel om een plaatsbewijs te bemachtigen voor de halve-finaleronde van het NOJK.

Hoewel door het slechte weer twee van de acht teams afgemeld waren, is er op deze toernooien altijd sprake van een sterk bezet toernooi met volleybal op hoog niveau. Na een herschikking van de poules door de afmeldingen werd RVV ingedeeld in een poule met Ovoco uit Oss en ‘thuisclub’ VCN uit Capelle a/d IJssel.

Westrijd tegen Ovoco
RVV begon gespannen aan de eerste wedstrijd tegen Ovoco. De eerste set liep erg stroef, het lukte niet om servicedruk uit te oefenen en zo liep RVV eigenlijk de hele set achter de feiten aan. Wel waren er mooie rally’s en werden er mooie punten gemaakt, maar door teveel eigen fouten werden teveel punten weggegeven aan de meiden uit Oss en werd het 21-25. Op dit niveau staan er standaard twee scheidrechters naast het net en wordt elke fout gezien; dat is iets waar onze meiden even aan moesten wennen. Maar na een stevige peptalk van coaches Marc van Beelen en Koert van Schie lukte het de RVV-meiden uiteindelijk om halverwege de tweede set het tij te keren en het initiatief naar zich toe te trekken door hard te werken en keihard te vechten voor de punten. Spelverdeelsters Jamilla Mugge en Nathalie van Duijvenboden wisten aanvallers Lennie van Beelen, Christi di Maggio en Isa van Schie regelmatig in stelling te brengen en lukte hen ook ook steeds beter om ook in het midden Isa Klinkenberg en Esli van Ingen te bedienen van verrassende ballen de dan zeer gevaarlijk werden. Dat collectieve harde werken leverde de setwinst op met een belangrijke score van 25-20.

Wedstrijd tegen VCN
De tweede poulewedstrijd was tegen het thuisspelende VCN. De eerste set ging redelijk gelijk op, hoewel RVV drie punten uit wist te lopen. Toen VCN het kleine gaatje wat RVV geslagen had bijna helemaal gedicht had gebeurde het: RVV veroverde de service bij een 14-13 voorsprong de service terug waarna de 15-13 op het bord stond. Op dat moment deelde de meiden van RVV met één serviceserie een keiharde knock-out uit aan VCN en stond het ‘opeens’ 25-13: plaatsing voor de kruisfinale was een feit. In de tweede set stond een vrijwel compleet ander team in het veld, maar ook zij wisten groepswinnaar RVV de winst niet te ontnemen (25-18).

Kruisfinales
In de kruisfinales was VSTS uit Bodegraven de tegenstander. Beide teams waren vastbesloten om het felbegeerde ticket te bemachtigen en gaven elkaar geen duimbreed toe. Na heel wat lange rally’s en lukte het RVV om bij 24-24 de laatste twee puntjes op de borden te krijgen en was de setwinst een feit. Ook in de tweede set gingen de RVV-meiden vol gas door en werden er bij vlagen hoogstaande rally’s gespeeld. Het lukte de RVV om aan het einde van de tweede set overtuigend af te sluiten, waarbij de serverende Christy DiMaggio zich als een ware killer ontpopte: ijskoud wist zij de ballen met veel risico op de juiste plaatsen te plaatsen en sloot geheel in stijl af met een ace in het uiterste hoekje van het veld.

Volgende toernooi
Op 18 februari mogen de RVV meiden op het halve finaletoernooi aantreden tegen ongetwijfeld ‘grote’ namen. Gelukkig beschikt RVV over een flink arsenaal aan talentvolle jeugdspelers, die al eerder namens RVV op het hoogste niveau speelden. Zo speelden deze meiden eerder al in de topklasse C en B jeugd en wisten zij in 2015 ook al de halve finale te bereiken van het NOJK. Wie deze dames in actie wil zien kan geregeld in de Boorsmazaal terecht om 15.00 uur of bij één van de wedstrijden van dames 1, want verschillende meiden zijn daar geregeld van de partij.

Foto: RVV