Na de eerdere bekerwinst dit basketbalseizoen, is zaterdag 14 mei tijdens de landelijke NBB Finals 2016 te Zwolle, de dubbel binnengehaald door Solar-systemen Grasshoppers Meiden onder 20. Jolly Jumpers werd in een eerder zeer spannende dan goede wedstrijd nipt aan de zegekar gebonden. Eindstand 68-66.

In de competitie was de Katwijkse basketbalploeg samen met het team uit Tubbergen al de absolute top in Eredivisie voor ‘junioren’. Beide teams wonnen de halve finale over een uit en thuiswedstrijd, zodat beide teams elkaar troffen in de finale om het landskampioenschap.

Jolly Jumpers start sterk in het eerste kwart en weet deze periode direct met een voorsprong af te sluiten (9-16). In het tweede kwart weet Solar-systemen Grasshoppers door een 9-4 run op 18-20 te komen. Vanaf dat moment is het een echte wedstrijd. Grasshoppers pakt de voorsprong, maar het verschil blijft klein. Stand na twee kwarten: 37-33.

Na de rust blijft het verschil lang in evenwicht. Jolly Jumpers neemt bij 50-44 een time out met 4:37 te gaan. Bij het ingaan van de 4e periode is het verschil met 1 toegenomen: 55-50. De scores liggen niet voor het oprapen. Beide teams strijden voor wat ze waard zijn.

Het blijft bloedstollend spannend. Grasshoppers loopt eerst iets uit naar 45-36. Halverwege het vierde kwart weet Jolly Jumpers voor het eerst weer aan te sluiten (59-59). Weer was het Grasshoppers dat een voorsprong van vijf punten wist te pakken. Er is van alles mogelijk bij 64-59 met ruim 3 minuten te gaan. Jolly Jumpers moet naar een time out als Solar-systemen Grasshoppers een gaatje slaat bij 66-59 met 2:28 te gaan. Dat mist zijn uitwerking niet. De coach van de Katwijkers, Robin van de Bilt pakt ook een time out die hard nodig is bij 66-66 met nog maar 00:36 te gaan. Grasshoppers pakt een belangrijke score via Fleur Kuijt en staat 2 punten voor als er nog met 7 seconden te gaan een time out komt van Jolly Jumpers. Dit leidt niet meer tot resultaat en Solar-systemen Grasshoppers pakt de dubbel dit seizoen. De finalewinst is binnen: 68-66.

Topscorers: Fleur Kuijt en Noor Driessen beiden goed voor 16 punten en 8 rebounds; Saskia Berends 10 , Katie Gout 10.

Coach Robin van de Bilt, bezig aan zijn eerste seizoen in Katwijk was uiteraard heel enthousiast: “Wat een prachtig einde van de competitie. Een finale op deze manier winnen is het leukste en geeft het meeste voldoening. Toch wil ik absoluut mijn complimenten maken aan het team van coach Mart Kieftenbeld van Jolly Jumpers. Zij hebben het gehele seizoen samen met ons bovenaan gestaan. Wij waren aanvallend wat beter, zij verdedigend. Daarnaast hebben we voor de competitie beiden een keer van elkaar gewonnen en verloren. Bij een verschil van 2 punten in een finale kan je alleen maar concluderen dat beide ploegen elkaar weinig ontliepen.
Maar voor onze ploeg is het prachtig om zelfs de dubbel te pakken (beker+kampioenschap). Ik ben heel trots op onze meiden en ook de staff die om het team heen staat. Een prestatie van en door ons allemaal. Voor Fleur, Saskia en Sanne was dit hun laatste wedstrijd in de U20, ik wil hun danken voor hun geweldige inzet! Voor mij persoonlijk een prachtig (eerste) jaar bij deze fantastisch mooie club!”

Comments

comments

DELEN