KATWIJK – Hoewel het aantal schades flink is afgenomen, is het totaalbedrag aan vuurwerkschade ruim 3000 euro hoger dan vorig jaar. Dat komt door een flinke toename van schade aan speeltoestellen. De totale schade bedraagt dit jaar ruim 23.000 euro.

Wethouder Knape: “We betreuren zeer dat er ook dit jaar weer schade is toegebracht aan allerlei materialen in de openbare ruimte. Voor volgend jaar bekijken we of we nog meer preventieve inzet kunnen plegen op wijk- en/of straatniveau. Samen met politie en brandweer blijven we de strijd aangaan tegen vuurwerkvandalisme.”

Schade in beeld
Dit jaar zijn 45 materialen vernield, terwijl het vorig jaar nog om 77 stuks ging. Er zijn minder afvalbakken en verkeersborden vernield, maar meer speeltoestellen. De schade aan speeltuinen is dit jaar bijna 13.000 euro, terwijl dit vorig jaar 3800 was. De grootste schade heeft de speeltuin aan de Fagelstraat. Het kost 7500 euro om deze speelplek weer op te knappen. Verder zijn de speeltuin in de Zanderij en op de Schutterswei flink beschadigd. De kosten om deze twee weer te herstellen zijn 4500 euro.

Wijkniveau
Dit jaar is de schade in Katwijk aan Zee het meest beperkt gebleven. Hier zijn 6 schades gerapporteerd. Katwijk aan de Rijn en Valkenburg hebben elk 8 schadegevallen, maar doordat in Katwijk aan de Rijn naast verkeersborden en afvalbakken ook twee speeltuintjes zijn vernield, is het totaalbedrag in deze wijk toegenomen. In Rijnsburg zijn 11 schades geïnventariseerd en in Katwijk Noord 12. De beschadigingen aan speelplaatsen zorgen er ook in Katwijk Noord voor het schadebedrag het hoogst uitvalt.

Comments

comments

DELEN