Een tegen zichzelf vechtend Quick Boys vrouwen 1 heeft na twee keer 45 minuten voetbal de 3 punten op Nieuw Zuid weten te houden. De eerste helft werd doelpuntloos afgesloten.

Een eerste helft waarin de Vrouwen van Nieuw Zuid wel de betere ploeg was, maar dit niet in doelpunten wist uit te drukken. De tweede helft meer strijd en passie in het spel en dus ook doelpunten. Al moesten we daar wel tot de 26e minuut op wachten. Kort daarop de bevrijdende tweede treffer na het dichtklappen van de buitenspelval. En dus bleven de punten op Nieuw Zuid en blijft vrouwen 1 koploper in de poule.

De eerste helft werd er niet gescoord. Dat wil niet zeggen dat de thuisploeg slecht voetbalde, integendeel. De tegenstander kwam amper voor het doel van Eliza van der Plas. Maar aan de andere kant wist de Blauwwitte brigade niet echt tot een gevaarlijke actie te komen. En mede daardoor werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Helemaal niet tevreden over de eerste helft werd er met een andere instelling aan de tweede helft begonnen. Feller strijdend en korter op de tegenstander zitten. Dat mondde wel eens uit in een aantal flinke duels. De uitstekend leidende scheidsrechter liet echter lekker voetballen en floot niet voor ieder duwtje. In de 26e minuut dan de bevrijdende treffer.
Een vrije trap halverwege de helft van Maense helemaal aan de rechter zijlijn wordt genomen door Judith Jonker. Die legt de bal bijna op de doellijn en de keepster verkijkt zich daar lelijk op. De bal verdwijnt in het doel zonder dat deze verder door een speelster wordt aangeraakt. De treffer wordt ervaren als een bevrijdende treffer. De vreugde is groot en er wordt daarna meteen beter gevoetbald. Vier minuten later wordt Emma van der Plas aan de linkerkant weg gestuurd. De buitenspelval klapt dicht en zij kan alleen door op de keepster, haar uitspelen en de bal in het lege doel tikken. Hierna is de wedstrijd eigenlijk gelopen, maar dat neemt niet weg dat er op zoek gegaan wordt naar de 3e treffer. Die komt er niet en zo eindigt deze wedstrijd in een 2-0 overwinning voor de thuisploeg.

De wedstrijd zullen we maar snel vergeten en door naar de volgende wedstrijd. Aanstaande zaterdag staat de volgende thuis wedstrijd op het programma. De tegenstander SVS uit Capelle aan den IJssel, aanvang 14.00 uur.

Meer informatie en foto’s op www.quickboysvrouwen1.nl

Comments

comments

DELEN