Het bestuur van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee gaat zich beraden om op te stappen. Ze zijn helemaal klaar met de gemeente Katwijk. Er dreigt een grote geldboete voor de Oranjevereniging.

De geldboete zou komen omdat er geen beveiligers aanwezig zijn op het kermis terrein aan de Sportlaan. De boete bedraagt € 3000,- per dag dat er geen beveiliging aanwezig is.

Voorzitter Harry Minnee is er helemaal klaar mee. Het bestuur maakt deze Koningsdag nog af en daarna is het klaar. Een situatie die in 110 jaar nog niet is voorgekomen. Minnee is door de gemeente ‘diep beledigd’.

Vorig jaar is er een advies van de politie gekomen om beveiligers in te huren. De Oranjevereniging heeft dit advies niet overgenomen. Volgens de Oranjevereniging werd het advies daags voor het evenement als eis neergezet. Iets wat de Oranjevereniging op kosten zou jagen.

De Voorzitter van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee is ontstemd. Hij wil met burgemeester Wienen een gesprek op RTV Katwijk. Minnee hoopte om de burgemeester aan het einde van Koningsdag nog te kunnen spreken. Dat is niet gelukt.

 

(Foto: archief)

32 REACTIES

 1. De OV Katwijk aan Zee verdient onze sympathie. In de raadsvergadering werd de OV door de burgemeester weer afgeschilderd als een stel idioten die zich niet aan de wet houden. Op lastminute een vergunning afgeven met kennelijk allerlei verrassingen daarin, zegt vooral iets over het amateurisme op het gemeentehuis. Een ongeïnteresseerde burgemeester en een labbekakkerige afdeling Veiligheid/Evenementen die geen idee hebben wat er allemaal komt kijken bij het organiseren van evenementen. Men had al veel eerder de Ov op de hoogte kunnen stellen. Samenwerken, meedenken met de klant; het is allemaal erg moeilijk voor die stijve harken op de Zeeweg. Mijn god, wanneer gaat er eens een bezem door die ingeslapen, overbetaalde bende daar?

 2. Wat kost het de gemeenschap niet om de voetbal wedstrijden ieder weekend te voorzien van politie en ME, en dan nog maar niet te spreken over de schade. De kermis door de gemeente te laten beveiligen kost vele milioenen minder dan fase 2 op het prins Hendrik kanaal.De bekeuring zal voor dit beleid vele malen groter zijn. Gemeente steek eens de hand in eigen boezem.

 3. Ik vindt dat mensen zich moeten schamen, Om zo over een groep vrijwilligers te oordelen. Geen verantwoording nemen en wel met een mening komen, over een groep wat zich belangeloos inzet voor de eigen bevolking. Vrijwilligers zijn in welke organisatie dan ook goudwaard. En dienen meer credits te krijgen, ipv modder te gooien

 4. Bizar voor woorden dit! Echt een klap in het gezicht voor de vele vrijwilligers die elk jaar weer keihard hun best doen om alles op te zetten en te organiseren. Immers een voorbereiding voor de OV begint al in mei/juni na de laatste festiviteiten met de vergunningen etc. voor het nieuwe jaar! Als het werkelijk zo is dat een advies van de gemeente op een later tijdstip een eis is geworden had een financiële compensatie zeker op zijn plaats geweest. Het kost ons immers als inwoners (als ik de KP moet geloven) maar 10 cent p.p.! En waar zijn agenten als je nodig hebt? Viel daar niets mee te regelen dat ze wat vaker bij kermis zouden rondlopen? Het is begrijpelijk en helaas een realiteit dat festiviteiten niet meer zoals vroeger kunnen plaatsvinden en dat regels voor alle organisaties aangescherpt worden. Maar had de gemeente zich niet coulanter en meedenkender kunnen opstellen. Het levert immers veel publiciteit/inkomsten etc. op. Katwijk viert Koningsdag nog grootst waar andere gemeenten zich steeds meer terugtrekken en de festiviteiten op de commerciële toer laten gaan.

 5. Respect voor het vele VRIJWILLEGERS VAN DE OV Als de gemeente nieuwe regels stelt laat ze dan ook financieel ondersteunen dus dan dragen we allemaal wat bij .

 6. JMES; het bestuur doet idd heel veel. En de beste stuurlui staan idd altijd aan wal. Het is echter ook zo dat een bestuur de leden van een vereniging vertegenwoordigd. Leden van een vereniging hebben inspraak. En luisteren naar je leden is altijd goed. Mensen die geen lid zijn van de OV hebben ook geen inspraak. Net zoals leden die zonder opgaaf van reden afwezig zijn bij een een ALV. Op de website van de OVK vind ik overigens geen datums en verslaglegging van ALV van voorgaande jaren. En als lid heb ik nog nooit een uitnodiging voor een ALV ontvangen. En dat vind ik op zijn minst vreemd.

 7. Mensen die zoveel commentaar hebben moeten zich aan melden bij de oranje vereniging kunnen ze meemaken hoe druk die mensen het hebben , en hoe ze tegen gewerkt worden om er een leuk volks feest van te maken beste stuurlui staan aan wal

 8. Willen de mensen die het allemaal zo goed weten zich aanmelden bij de oranje vereniging ik weet hoeveel werk die mensen er aan hebben en niet alleen commentaar leveren , moet je ergens anders naar toe gaan.

 9. Een ander (jonger) bestuur zou niet eens verkeerd zijn. Beetje frisse wind zeg maar. Het programma is al sinds jaar en dag hetzelfde in Katwijk. Neemt niet weg dat dit tot nu toe heel goed gedaan is allemaal. Maar een andere invulling mag ook wel een keer. Vooral dat makreel roken. Laat een parade van het lokale verenigingsleven zien bijvoorbeeld, zowel sport als cultuur. En zet een een keer een enquete uit. Wat willen de leden van de OV zelf?

 10. ff luisteren allemaal. iedereen heeft zijn best gedaan om het vandaag gezellig te maken maar het mooie weer heeft ons in de steek gelaten. en dat was niet alleen in Katwijk aan Zee maar landelijk . wanneer we gewoon goed weer hadden gehad was er niemand die loopt te zeuren.

 11. Allemaal ff goed luisteren. Wanneer het vandaag gewoon mooi weer was geweest hadden we niet zo n gezeur gehad. De opkomst is in heel Nederland niet zo goed geweest op Koningsdag dus loop allemaal niet zo te zeuren.
  Iedereen heeft zijn best gedaan maar het mooie weer moet het doen om het tot een succes maken.

  • Wilhelm, OV KZ organiseert talloze goede activiteiten. Dat kan je alleen maar waarderen. Dus niet alleen de Koningsdag. Maar misschien zijn we evenementenmoe. Veels te veel. Valt niet meer mee om mensen nog te vermaken.
   Dus gaan we ‘groot uitpakken’. Groot doen. Dure bands, grote en dure evenementen. Voel jij je dan nog wel thuis op een lokaal oranjefeest waar je niemand meer kent? Dan zijn die verenigingen gewoon evenementenbureau’s geworden. Dan maar liever makreel roken op de Wurf met die typische Katwijkse lucht. Dan proef je Katwijk.

  • Waarom? De Badstraat had toch meer weg van een bierstraat? Ofnie? Leuk als je dan met je kleinkinderen door die kluwen van bierdrinkende mensen moet dringen. Puur voor de omzet. En het strandplein was niet veel anders. Mag je daar niet iets van vinden? Maar kennelijk kunnen ook sommigen met andere opvattingen moeilijk omgaan.

   • Met het feest in de badstraat heeft de OV niets te maken en het strandplein ligt niet echt op een looproute daar ga je alleen heen als je zelf wilt

 12. Gezien dat Kobus en zijn vrouw, Petra, Willem Jan, Huig, Doortje en het comite zoveel kritiek op organisatietalent van het bestuur hebben lijkt het mij dat een volgend bestuur in ieder geval uit deze personen moet bestaan.
  Kritiek hebben op de evenementen laat maar zien dat jullie het beter kunnen.
  Zo niet, houd dan gewoon je mond

  • Graag houd ik niet mijn grote waffel. We zijn hier nl. niet in Erdoganistan. In elk geval geen primitief zuip- en herriefestival tbv de horeca midden in een dorp.

 13. Ik neem aan dat Comité Kentering Katwijk en Doortje mee betalen???? Er is godverdomme altijd wat aan de hand onder het dicatoriaal bewind van josje wienen. Maar helaas zal dit berichtje worden verwijderd door het linkse bolwerk RTV Katwijk

 14. Eindelijk. Volgend jaar een leuke dag.
  Het is al 300 jaar het zelfde programma hier in Katwijk.
  Wij zitten nu thuis en mijn vrouw klaagt dat ze zich verveeld. Die andere 51 woensdagmiddagen hoor ik haar daar nooit over. Maar nu wel, want het is Koningsdag. En dan moet je iets leuks doen.
  Maar er is niets leuks te doen.
  Makreel roken, vier schurftige schapen en een lek springkussen op de prinsesstaat.
  Naar de kermis dan maar, nee, super onveilig.
  Uit verveling, doelloos door het dorp sjokken, tussen al die mensen, die daar ook, zoekend naar iets leuks, gehuld in oranje, rood wit blauw geschminkt, met opblaaskroon, uiteindelijk met makreel doorgerookte kleding, teleurstellend huiswaarts gaan.

  Een vrisse wind voor de OV Katwijk is goed!
  En dan graag een feestgids die niet op pleepapier is gedrukt.

 15. Ik pleitte al jaren voor een Hinderwetvergunning voor dat gore makreel roken.
  Het hoogtepunt van koningsdag (volgens OV)
  Lang leve een frisse wind in de OV KatZee

  • Het hoogtepunt is de ronde van Katwijk. Is altijd leuk. In het centrum is het toch niks. Er staat een bend te schreeuwen met een hoop bier terwijl de bezoekers met de ziel onder de arm door de straten slenteren. En op het strandplein een tent met de covermuziek. we hebben een dag vrij.

  • Ze hebben vanavond nog niet eens wat afgestoken en we hebben al vuurwerk.

 16. Een jaar van te voren weet je dat eisen zijn aangescherpt. Anderen moeten zich ook aan regels houden. Ook een Oranjevereniging.

Reacties zijn gesloten.