Katwijk – Op zaterdag 5 september was Atie Kuijt van de ChristenUnie te gast in het radioprogramma RTVmagazine. Aanleiding voor het interview was de mogelijke sluiting van theehuis Tante Marijte.

Theehuis Tante Marijtje is in het voorjaar van 2014 geopend in het park van de Wilbert (Marente). Doel was om bewoners met hun bezoekers een plek te geven om in huiselijke sfeer een kopje thee of koffie te drinken. Een initiatief dat helemaal binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) past.

Het theehuis werd naast alle vrijwilligers, financieel mogelijk gemaakt door de Rabobank, Fonds 1818, de wijkraad Katwijk aan den Rijn en Marente.

Ondanks het succes van het theehuis wilde de gemeente dit jaar tot sluiting overgaan. De reden was het ontbreken van een horecavergunning. Maar heb je een horecavergunning nodig voor het schenken van koffie en thee? Luister en kijk hieronder naar het interview.

RTVmagazine is elke zaterdagochtend tussen 10:00 en 12:00 live te beluisteren op RTV katwijk, 106.8fm.

Comments

comments

DELEN

3 REACTIES

  1. Er is niks aan de hand, zegt wethouder Mostert in de Katwijker pos. Is helemaal geen vergunning voor nodig. Eerst een hoop heisa door CU, de buurman slecht maken en achteraf is er niks aan de hand. Wat een schreeuwers.

  2. Schandalig,wat kan dit nu voor kwaad?allemaal lieve vrijwilligers die iets prachtigs doen voor de bewoners en hun familie!!wat een bekrompen gemeente is dit toch!ons mooie Katwijk meh!!

  3. Belachelijk dat theehuis tante Marijtje mogelijk moet sluiten!! Een grote pluim voor de vrijwilligers die dit theehuis mogelijk hebben gemaakt! Er blijft voor onze ouderen zooo weinig over en ook mensen uit de buurt en mensen die graag bij tante Marijtje een kopje koffie komen drinken, wat is hier zo erg aan? Ze zijn open van 14.00 uur tot 17.00 uur. Wat een vreselijk gezeur over overlast! Ga wat doen met je leven en gun mensen eens een uitstapje! Tante Marijtje is zo,n gezellig theehuis voor iedereen. Waarom misgunnen een paar mensen dit een ander! Word er eens iets leuks opgezet, vrijwillig en met zoveel toewijding en liefde, meteen weer een enkeling die gaat lopen muggenziften en het verprutst voor een heleboel mensen die van dit theehuis genieten!!

Comments are closed.