RIJNSBURG – De praalwagen van arrangeur Greenhouse uit Noordwijkerhout is gekroond tot mooiste praalwagen van de Flower Parade Rijnsburg. De praalwagen met het thema ‘Liefde op het eerste gezicht’ is van compleet gevuld met lisianthussen van het Rijnsburgse bedrijf Van Egmond Lisianthus BV.

“We zijn heel blij met deze prijs en vinden het een hele eer dat het voor de jury ook liefde op het eerste gezicht was” aldus Greenhouse-eigenaresse Astrid van den Berg.

De gebruikte lisianthussen voor de praalwagen zijn gesponsord door J. van Egmond & Zn., een kweker uit Rijnsburg die zich heeft gespecialiseerd in het selecteren en vermeerderen van lisianthusplanten. Dit jaar was de derde keer dat de kweker en Greenhouse samenwerkten aan een praalwagen voor de Flower Parade. Vorig jaar vielen de kweker en bloemist ook al in de prijzen met hun praalwagen ‘Dutch DJ’s abroad’.

De praalwagen “Liefde op het eerste gezicht” is gevuld met verschillende soorten rozen, witte en wit-roze gestreepte lisianthussen. Om het thema goed uit te beelden is er gekozen voor twee grote harten die in het midden van de praalwagen staan. De harten zijn rondom gestoken met verschillende soorten lisianthus, groene hydrangea, rode amaranthus caudatus en diplocyclos ranken. Aan de voor en achterzijde van de praalwagen zijn grote zuilen gemaakt waarin de nieuwe wit-roze gestreepte lisianthussoort ‘Excalibur Hot Pink’ op lengte in verwerkt is. Voor de afwerking is hierbij gekozen voor grote takken asparagus plumosus, aspidistra en rode amaranthus caudatus. De bodem van de praalwagen lijkt bedekt te zijn met een wild bloemenveld. Dit effect is bereikt door diverse grassoorten en ammi te mixen met verschillende kleuren lisianthus. Het geheel is een prachtig dromerig landschap, waarin je je goed kunt voorstellen dat het liefde op het eerste gezicht is als je daarin iemand ontmoet.

Comments

comments

DELEN