Op donderdag 14 april heeft Hart Voor Katwijk een motie van wantrouwen ingediend. Een historische avond want dit middel wordt immers niet snel gebruikt in de Katwijkse gemeenteraad.

Hart Voor Katwijk werd hierin gesteund door PvdA, D66, De Lokalen, VVD en GemeenteBelangen. Aanleiding van de motie waren de forse financiële tegenvallers in het project Haven fase 2 (zuid).
In de commissievergadering van 7 april heeft de raad inhoudelijk zeer uitgebreid gesproken over het onderzoeksrapport naar de overschrijding van 2,9 miljoen euro. De uitkomsten in het rapport liegen er niet om!

Naast de duidelijke taal en het kritische geluid van de oppositie op 7 april, was ook de kritiek van de 3 coalitiepartijen niet mals. In de commissie sprak de fractievoorzitter van het CDA de woorden “ontluisterend, zeer ernstig en tekortkoming”. De SGP sprak over “schokkend, ingrijpend, gebrekkig” en de ChristenUnie had het over een “schrikbarende conclusie”.
Anita van Ginkel, fractievoorzitter van Hart Voor Katwijk, riep met name deze drie christelijke partijen op de daad bij het woord te voegen en de motie ook te steunen: “Anders zijn uw woorden slechts holle woorden die zijn uitgesproken om de schijn naar de Katwijkse kiezer op te houden dat u een kritische houding heeft naar het college wat in werkelijkheid dus niet het geval is.”
De ‘sorry-brief’, die het college pas op 12 april naar de raad stuurde, is volgens Hart Voor Katwijk onder dreiging van de komende motie van wantrouwen opgesteld. Diezelfde brief was voor de coalitie reden om gewoon weer door te gaan op dezelfde manier. Dat is op de “Katwijk Way” van: ‘we deden een plas en alles blijft zoals het was’.

De coalitiepartijen lieten het uiteindelijk slechts bij woorden en de motie van wantrouwen werd, na mondelinge stemming, afgewezen met 13 vóór en 17 stemmen tegen.

Fractie van Hart Voor Katwijk

Vorig artikelExpositie Jan de Koning in gemeentehuis
Volgend artikelGratis filmmiddag voor de jeugd