Lijdenstijd óf Veertigdagentijd. Het is maar hoe je het noemt. In ieder geval hebben we het hier over de tijd voor Pasen waarin al eeuwenlang het hartverscheurende verhaal van Jezus (door)verteld wordt.

Een verhaal dat na bijna 2000 jaar nog niet aan kracht en invloed heeft ingeboet. Sterker nog, een verhaal dat mensen in al die jaren heeft geïnspireerd boven zichzelf uit te stijgen en wonderlijke dingen te doen.

Zaterdag 12 maart a.s. vindt in kerkgebouw De Fontein aan de Willem de Zwijgerlaan 1A te Katwijk een bijzonder orgelconcert plaats, gegeven door Cornelis Schaap, waarbij twee van deze mensen voor het voetlicht worden gehaald: Johann Sebastian Bach en Franz Liszt. Beide componisten hebben zich bovenmate laten inspireren door het verhaal van de lijdende Jezus en voor allebei geldt dat dit geresulteerd heeft in wonderlijke en bewonderenswaardige muzikale bouwwerken. Het gaat dan over de majestueuze Matthäuspassion van Bach, en de verstilde Via Crucis van Liszt. Deze muzikale meesterwerken genieten tijdens dit bijzondere orgelrecital speciaal de aandacht en worden geheel (Via Crucis) of gedeeltelijk (Matthäuspassion) ten gehore gebracht.

Tijdens deze muziekavond wordt middels een Powerpoint-presentatie ruime aandacht besteed aan de achtergrond en betekenis van beide werken, maar ook vragen als: ‘Hoe moeten we deze muziek beluisteren?’ en ‘Wat is het bijzondere hieraan?’ zullen niet onbeantwoord blijven. Altijd al nieuwsgierig geweest, of nieuwsgierig geworden? U en jij bent van harte uitgenodigd op zaterdag 12 maart.

De deuren van de kerk zijn open vanaf 19.00 uur. Halverwege het programma is een pauze waarin er gelegenheid is elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie of thee. Na het concert wachten u of jou hapjes en drankjes. De toegangsprijs bedraagt 5 euro, ter bestrijding van de onkosten.