Tijdens een informatieve sessie waarin de gemeenteraad werd bijgepraat over de beoogde locatie van de bibliotheek in de Noordzee Passage blijkt uit de eerste onderzoeken die reeds zijn voltooid dat de muziekschool voor een deel op deze locatie niet inpasbaar is.

De te realiseren geluidsisolaties zijn hoog, zeker omdat deze gerealiseerd moeten worden in een bestaand gebouw waarin woningen zijn gesitueerd. Dat betekent dat de slagwerkruimte en de popruimte niet op deze locatie kunnen worden gerealiseerd. Ook de grote zaal kan slechts gebruikt worden door de muziekschool voor activiteiten waar geen versterkte muziek ten gehore wordt gebracht. De zaal kan wel door de bibliotheek worden gebruikt.

Natan Heikens, directeur van de muziekschool is met de conclusie van het onderzoek niet uit het veld geslagen: “Het verhaal is duidelijk en we staan voor alles open. Ook als het College mocht besluiten dat een deel van de activiteiten van de muziekschool elders moeten worden onder gebracht betekend dit nog niet dat we afhaken. Wij staan voor alle opties open”.

Ook Jan Klerk directeur van bibliotheek Katwijk is niet pessimistisch gestemd. De onderzoeken zijn helder en duidelijk en we wisten dat we in een trechter terecht zouden komen waarin nu de obstakels zichtbaar worden. We gaan met het College bekijken wat nu de beste optie is”.

Naast de muziekschool zijn er nog meer samenwerkende partners. Brownies en Downies is nog steeds een serieuze partner ondanks dat zij binnenkort een pand betrekken aan het Noordeinde. Een tweede vestiging behoort zeker nog tot de mogelijkheden. Verder zijn Boekhandels van der Meer en the Readshop, VVV en Citymarketing serieuze partners.
Het College zal binnen twee a drie weken een besluit nemen of de muziekschool wel of niet op deze locatie komt.

Comments

comments

DELEN

2 REACTIES

  1. Aangezien er een wietwet is aangenomen, gewoon een coffeeshop realiseren die open is op zondag. Kan je als gemeente ook goed verdienen.

Comments are closed.