Zaterdagmiddag 8 oktober brengt het Klein Leids Liederen Koor een muzikale vertelling over de kracht van water: ‘Wild, Woest en Weids’. De voorstelling vindt plaats in het Koning Willem-Alexandergemaal, en is op uitnodiging van het hoogheemraadschap van Rijnland.

De muzikale én theatrale leiding is in handen van Harm Huson, die bij de samenstelling van dit programma geïnspireerd werd door het verhaal van zijn vader.

Zout zeewater
“Mijn vader groeide op in Walcheren en maakte daar als zevenjarig jongetje mee hoe zijn geboortestreek werd bevrijd van de Duitse bezetting. Maar ook kapotgemaakt werd door zout zeewater, omdat de geallieerden de Duitse tanks verdreven door de dijken te bombarderen. Grote delen van Zeeland kwamen onder water te staan.”

Mooie verhalen
“In mijn hoofd mengden die beelden over de overstroming zich op een gegeven moment met muziek, want zingen is mijn vak”, vertelt Harm. “En zoveel mooie muziek als er is, zoveel mooie verhalen bestaan er ook. Bijvoorbeeld getuigenissen van de Elisabeths-vloeden vlakbij Dordrecht, her-ontdekte brieven van de schippersvrouwen uit de 17e eeuw en de verhalen van de mensen die de IJsselmeerpolders hielpen droogleggen. Ze passeren in deze voorstelling allemaal de revue. Al luisterend kan het publiek bovendien genieten van prachtige filmbeelden, over Nederland als waterland.”

Begeleiding
Muzikale begeleiding komt van Aldert Prast (accordeon) en Jeroen Niesten (gitaar). De beelden zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Leidse Video- en Smalfilm Liga.

Praktische info
Zaterdag 8 oktober, Koning Willem-Alexandergemaal Katwijk, welkom vanaf 14.30 uur, voorstelling start om 15.00 uur, informatie: 06-51616536, aanmelden via www.kllk.nl

wildwoestenweids

Foto: Klein Leids Liederen Koor