NOORDWIJK – 07.00 – Bij recyclingbedrijf Van Leeuwen Katwijk op bedrijventerrein Klei-Oost Noordwijk woed donderdagmorgen een grote brand. De N206 is donderdagmorgen afgesloten door de brand. Dit blijft nog wel even zo door de grilligheid van de rook.

Brand in stapel afval
De brand is ontstaan in een stapel papier waarna het doorsloeg naar hout.

De brandweer van Rijnsburg werd om vijf minuten voor vijf gealarmeerd voor de brand. Om tien over vijf is opgeschaald naar middelbrand waarna ook de Katwijkse brandweer is gealarmeerd. Om kwart voor zes is opgeschaald naar grote brand en om tien over zes is GRIP 1 afgegeven.

N206 dicht
Vanwege de rookpluim heeft de politie de N206 afgesloten voor verkeer. Dat is richting Haarlem vanaf industrieterrein ’t Heen.

Last van de rook?
De rook trekt vooral over het bedrijventerrein en niet over bewoond gebied. Een woordvoerder van de brandweer waarschuwt wel als je last hebt van de rook ramen en deuren te sluiten.

De politie gaat uit van brandstichting. Getuigen kunnen zich melden bij de politie.

Comments

comments

DELEN

9 REACTIES

  1. Katwijk was een en al open haard verbranding! Geen pretje voor ‘mensen met long problemen.

  2. Ik denk meer verkeersregelaars nodig op de N206. Het is gevaarlijk bij de afslagen vanwege retour rijdende auto’s over de middenstreep.

  3. Op de Krom nog steeds last van rooklucht. Enorme stank in huis. Was niet fijn wakker worden. Was even weg, maar nu weer terug ook. Alles al dicht, maar helpt niet.

    • Bijzonder trouwens. Tijdstip bij mijn reactie is 8.04 maar in werkelijkheid zijn we al 9.04

  4. Volgens mij was de woordvoerder niet wakker…
    Half Katwijk zat onder het rook.

  5. Bij ons op de Mercurius was de rook zelfs duidelijk te zien. Alsof het mistig was.

  6. Die woordvoerder moet ff in de regio rondrijden de rook was in de karel doormanlaan teruiken

Comments are closed.