De Katwijkse coureur Lucas Souverijn heeft opnieuw het podium bereikt in de 3e race van het GK 4 Kampioenschap. Hij werd net als de vorige keer in Mariembourg 3e. De Grand Prix Four-stroke Kartseries voor de Honda 9PK serie werd zaterdag verreden in Genk in België. Het was een moeilijke race voor alle deelnemers. Het op slicks gestarte deelnemersveld moest tussendoor alles uit de kast halen om een regenbui te doorstaan. Bandenwissels worden tijdens de 1-uursrace niet gedaan, het is aan de coureur om zich er doorheen te racen.

De 15-jarige was teleurgesteld na een 6e plaats in de kwalificatie. Hij verloor nog een plek bij de start omdat hij niet goed weg kwam. Hij wist dat het een uitputtingsslag zou worden om toch op het podium te komen. Hij haalde na 5 ronden al de nummers 6 en 5 in. Het duurde vervolgens slechts 4 ronden om vanaf een derde plek te racen. Daarna kwam de regenbui en was het glibberen en glijden over het circuit. Lucas is bij uitstek een coureur die bij regen uitermate in zijn vel zit. Dat zorgde ervoor dat hij afstand nam van de nummer 4 en dichterbij kwam aan de nummers 1 en 2.

Nadat de baan weer was opgedroogd kwam de nummer 4 weer met grote snelheid dichterbij. De strijd was hevig. De beide coureurs gaven alles en er zat slechts een tiende van een seconde tussen de twee. Lucas reed vervolgens meer dan 30 ronden een verdedigende race. Net iets later remmen na het lange rechte stuk en net een andere lijn zorgden ervoor dat hij zijn concurrent, Dylan Visser van een concurrerend raceteam, voorbleef. Uiteindelijk moest Dylan net voor tijd zijn kart stilzetten met een technisch probleem. Lucas kon daardoor de laatste ronden van de Grand Prix aanvallend racen in plaats van verdedigend en eindigde op een mooie 3e plaats.

De volgende Grand Prix is in Hahn in Duitsland op 28 en 29 mei.

(Foto: kris@photographer voor KWM Racing)