Welke natuurgebieden zijn in Nederland het meest geliefd? Dat is de vraag bij de verkiezing van het mooiste natuurgebied van Nederland. Het nieuwe Nationaal Park Hollandse Duinen is een van de genomineerden.

Nationaal Park
Michiel Houtzagers, Stichting Het Zuid-Hollands Landschap: “Hollandse Duinen verdient het een Nationaal Park te zijn. De duinen, de zee, een prachtig door de natuur gevormd landschap waar je hele bijzondere natuur ervaart. En dat direct grenzend aan een van de mooiste steden van ons land. Het is het perfecte gebied om zowel de natuur als de mens te laten profiteren. Voor die juiste balans kunnen we met elkaar binnen het Nationaal Park zorgen.”

Stemmen kan per sms, sms dan NATUUR 06 naar 1008 of via www.mooistenatuurgebied.nl/duinen.

De winnaar wordt op 31 oktober bekendgemaakt. Voor de initiatiefnemers van Nationaal Park Hollandse Duinen is de nominatie een ondubbelzinnige bevestiging dat de vorming van het park een perfecte eerste stap is. Wim Drossaert, Dunea: “We realiseren het ons vaak niet dat de rust van dit unieke natuurgebied zo dichtbij de Randstad is.”

Sterk merk
Het ministerie van Economische Zaken wil van ‘Nationaal Park’ een sterk merk maken met internationale allure. Daarvoor werd het programma naar ’Nationale Parken van Wereldklasse’ gelanceerd. Onderdeel hiervan is de publieksverkiezing ‘het mooiste natuurgebied van Nederland’. Twintig gebieden stuurden een bidboek in. Hieruit selecteerde een vakjury onder leiding van Pieter van Vollenhove de genomineerden.

Grenzeloos mooi, grenzeloos genieten
“Met de Noordzee als natuurlijke verbinding met de wereld liggen, tussen strand en strandwallen, de Zuid-Hollandse vastelandsduinen. Een open, steeds veranderend kustlandschap met afwisselend landgoederen, duinen, zeedorpen en steden. Door Hollandse meesters vastgelegd in de oneindige tijd; geliefd om water, ruimte, licht en vrijheid. Dat is het Nationaal Park Hollandse Duinen: grenzen tussen de verschillende natuurkernen verdwijnen en zo ontstaat een aaneengesloten gebied van Hoek van Holland tot Langevelderslag. Grenzeloos mooi. Grenzeloos genieten.”

Comments

comments

DELEN