Natuur, cultuur en lekker buiten spelen gaan hand in hand op zondag 13 september. Drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder Dunea organiseert die dag de 8e editie van de Natuurfeestdag in duingebied Meijendel in Wassenaar. Een leuk uitje voor alle leeftijden. Komt u ook?

Tijdens de Natuurfeestdag laat Dunea jong en oud graag beter kennismaken met de prachtige, veelzijdige duinen. Tussen11.00 uur en 16.00 uur zijn diverse activiteiten, waaronder een cultuurhistorische wandeling, presentatie Hollandse trekpaarden met Malle Jan, knutselen, schminken, bomen klimmen, hutten bouwen, natuurexcursies en workshops. Ook de schapen die Dunea helpen met het onderhoud zijn van de partij. Alle activiteiten zijn gratis.

Tijdens de natuurfeestdag is er ook weer tijd voor cultuur. De voorstelling ‘Apie!’ vertelt het verhaal over een babyaapje die in de jungle geboren wordt. Apie moet zich als kleintje zien te redden in de grote jungle. Hij reist naar de grote stad om zijn vader te zoeken en beleeft onderweg van allerlei avonturen en moet hierbij vele gevaren trotseren. Zal hij ooit weer terugkeren naar de jungle? Voorafgaand aan de voorstelling zullen kinderen een workshop volgen, waarin zij babydieren uit de jungle maken die geschikt zijn voor een schimmenspel. Tijdens de voorstelling zal een bonte stoet van deze babydieren via het schimmenspel (en dus met de kinderen) voorbij paraderen. De voorstelling wordt verzorgd door Theatergezelschap Mar&Co uit Voorburg.

Meer informatie over de activiteiten tijdens de natuurfeestdag van 13 september zijn terug te lezen op de facebook pagina van Dunea en van De Tapuit.

Dunea in samenwerking met Het Zuid-Hollands Landschap, IVN, KNNV, Het Bewaarde Land, Staatsbosbeheer, Corpus, de Strandwerkgroep, Museon, TGPST, Haagsche vogel- en egelopvang, Stichting Duinbehoud, Vogelwerkgroep Meijendel en de Haagsche natuurverkenners.