KATWIJK – Het Nederlands Elftal keert terug naar Zeist. Oranje heeft met ingang van 23 maart de eigen KNVB Campus in Zeist weer als thuisbasis. Daarmee komt een einde aan een ruim dertig jaar durende samenwerking met Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en, met voetbalvereniging Quick Boys in Katwijk.

‘Wie bij ons in Zeist komt, ziet onmiddellijk aan onze velden, aan ons medisch centrum, aan de behuizing waar onze research zit, eigenlijk zie je het overal, aan weerszijden van de Woudenbergseweg, dat topteams hier thuis horen. En het Nederlands elftal al helemaal. Dit wordt ons thuishonk, zoals het dat in een ver verleden ooit ook was’, aldus directeur betaald voetbal Eric Gudde.

Menig international werd voor de ingang van Huis ter Duin opgewacht door fotografen en journalisten. Bij de terugkeer naar Zeist, kwam het naburige Woudschoten Hotel & Conferentiecentrum in beeld als nieuw spelershotel. De internationals zullen daar verblijven tijdens hun voorbereidingen op interlands.

Afscheid Huis ter Duin
De keus voor Zeist betekent dus het afscheid van Huis ter Duin, het gerieflijke onderkomen in Noordwijk waar Oranje zich, met enkele korte onderbrekingen, sinds 1987 voorbereidde op vele interlands en eindtoernooien.

Het afscheid van Noordwijk, waar Oranje op initiatief van wijlen Rinus Michels voor het eerst neerstreek, is in goed overleg met de directie van Huis ter Duin gegaan.

Comments

comments

DELEN