Een open huis op de Oude Begraafplaats aan de Zuidstraat lijkt niet helemaal in de lijn van het thema van de Open Monumentendag 2015: Kunst & Ambacht. Toch nodigen we u van harte uit voor een bezoek aan het Oude Graf op zaterdag 12 september.

Niet alleen geven verschillende grafmonumenten de kunst bij begraven weer. Grafdelven, plaatsen van grafmonumenten of het onderhoud ervan heeft alles te maken met ambachten. De resultaten door de jaren heen is op deze begraafplaats te zien.

De begraafplaats is de laatste tijd gerestaureerd. Niet alleen de muren en het hek, maar ook verschillende grafmonumenten. Vandaar deze uitnodiging om dit alles te komen bekijken.

Niet alleen is de begraafplaats de gehele dag geopend. ’s Middags om 14.00 uur houdt onder andere Dhr. L. Bok, adviseur funerair erfgoed, een voordracht over het ontstaan van de begraafplaats en de typering van de grafkelders in de Grote Zaal van Het Anker. Daarna is er de gelegenheid om in groepjes de begraafplaats te bezoeken, uitleg te krijgen en een gerestaureerde grafkelder te bekijken.

Misschien niet helemaal in de lijn van Kunst en Ambacht, maar zeker een bezoek waar.