Vanaf augustus versterken enkele nieuwe acteurs de cast van Soldaat van Oranje, en ook keren een aantal voormalige castleden terug.

Oud & nieuw
Valentijn Benard, die eerder dit jaar afstudeerde aan de toneelschool in Arnhem, is voor het eerst te zien als Erik Hazelhoff Roelfzema. Marijn Klaver speelt de rol van Paul. Roel Dirven die eerder de rol van Bram vertolkte, keert nu terug in de rol van Anton. Hajo Bruins keert terug als Van ‘t Sant in de voorstelling, net als Jaap Spijkers en Raymond Paardekooper. Linde van den Heuvel speelt na een afwezigheid van drie jaar weer de rol van Charlotte. Deze rol deelt zij met Melissa Drost die eerder Hofdame Tessa speelde. Henriëtte Tol, Myranda Jongeling en Juul Vrijdag vertolkten de rol van Koningin Wilhelmina al eerder en maken nu opnieuw deel uit van de voorstelling.

Record na record
Soldaat van Oranje – De Musical is met ruim 2 miljoen bezoekers al meer dan 5,5 jaar elke voorstelling uitverkocht. Sinds vorig jaar heeft de productie het theaterrecord van meeste bezoekers uit de Nederlandse theatergeschiedenis op zijn naam staan. Tijdens het Musical Awards Gala 2016 werd Soldaat van Oranje wederom bekroond met de Publieksprijs voor Beste Musical.

Soldaat_van_OranjeCastwissel

Foto: De actuele cast van Soldaat van Oranje – De Musical