OEGSTGEEST – Gisteren vond in het gemeentehuis van Oegstgeest de aftrap plaats van een nieuw convenant in de strijd tegen laaggeletterdheid. De verantwoordelijk wethouders van de veertien gemeenten van Holland Rijnland en vertegenwoordigers van uiteenlopende betrokken partijen, zetten daartoe hun handtekening. Het nieuwe convenant geldt voor de periode 2017-2020.

2 miljoen mensen
De omvang van het probleem laaggeletterdheid is lang niet bij iedereen bekend. Maar onderzoek wijst uit dat meer dan twee miljoen mensen in Nederland veel moeite hebben met lezen en schrijven.  Taalvaardigheid is echter een belangrijke voorwaarde om te participeren in de samenleving en op de arbeidsmarkt. De aanpak van laaggeletterdheid lijkt eenvoudig. Volwassenen kunnen zich immers aanmelden bij een taalcursus. Maar in de praktijk blijkt voor velen die drempel te hoog waarbij schaamte een grote rol speelt.

De 38 ondertekenaars van het convenant vormen gezamenlijk het Bondgenootschap voor Geletterdheid regio Holland Rijnland. Het bondgenootschap heeft zich als doel gesteld het aantal laaggeletterden voor de komende periode met twintig procent te verminderen.

Comments

comments

DELEN