Graffitikunstenaars Martin Chen en Pieter Ouwehand maakten maandagmiddag opnieuw een kunstwerk ter nagedachtenis aan Remy.

De kleurrijke herinnering aan Remy bij de skatebaan op het Scum-terrein werd zondag om onbekende redenen overgeschilderd. Raadslid Marcel van Tol (De Lokalen) heeft nog geprobeerd de schilders te stoppen, helaas zonder succes. Pieter en Martin aarzelden geen moment en kwamen maandag meteen in actie. Ook Remy’s vader Dirk werkte mee aan het nieuwe kunstwerk voor zijn zoon.

Remy overleed op 20 november 2015 aan de gevolgen van een ernstig ongeval op de N206. Hij reed samen met zijn ouders en broer Dex over de N206 toen de auto tegen een ander auto aankwam. Hulpdiensten hebben gedaan wat ze konden, echter overleed Remy een aantal dagen later in het ziekenhuis. Hij is drie jaar oud geworden. Remy heeft met orgaandonatie in ieder geval twee levens gered; zijn ouders namen de moeilijke beslissing om Remy’s organen ter beschikking te stellen. Op 3 juli zou hij jarig zijn geweest.

In RTV Magazine deze week een kort item over het kunstwerk voor Remy:

20160627_162947

Comments

comments

DELEN

3 REACTIES

  1. Martin en Pieter,
    Geweldig dat jullie gelijk aktie ondernemen. Het is totaal respectloos van die twee onbekende schilders om het nu te verwijderen. Met grote letters stond er zijn geboorte datum. 3 juli 2012.
    Dan ga je niet een week voor zijn geboortedag dit verwijderen. Hopelijk hoeven zij nooit mee te maken wat de ouders broer en fam. Moeten doorstaan. Denk eerst eens goed na voordat je zoiets verwijderd. Top dat er nu een nieuwe graffiti muur komt ter nagedachtenis aan Rémy.

  2. en dan nu maar hopen dat ze er vanaf kunnen blijven… Dank aan de 2 mannen die dit monumentje voor Remy weer aanbrengen.. Groots gebaar.. heel mooi!

  3. Martin en Pieter, bedankt dat jullie het memory sign opnieuw plaatsen👍. Jammer van die zielige vandalen, gelukkig dat Marcel dat constateerde.

Comments are closed.