Als ouderen de zeventig zijn gepasseerd, neemt, bij een gelijkblijvende levensstijl, de spiermassa in rap tempo af. Met als gevolg, de zelfstandigheid neemt af en valgevaarlijkheid neemt toen.

Door speciale oefenprogramma’s kán het valrisico sterk verminderd worden, maar dan moet de inhoud wel exact toegespitst zijn op de doelgroep. De fysiotherapeuten van zorgorganisatie Marente, de Hogeschool Leiden én TNO sloegen de handen ineen en ontwikkelden een oefenmodule specifiek gericht op senioren. Met succes. Door de jarenlange expertise van de drie partijen kan er nu een oefenprogramma voor ouderen worden aangeboden die een vitale en valvrije toekomst in het vooruitzicht stelt; een vereiste als het de wens is om nog lange tijd zelfstandig te kunnen wonen.

“Bent u 70+, loopt u binnenshuis zonder hulpmiddel, maar is bewegen te inspannend geworden? Merkt u dat huishoudelijke activiteiten moeilijker gaan, dat u er minder erop uit gaat? Heeft u af en toe balansproblemen of bent u zelfs onlangs al eens gevallen? Dan bent u zéker gebaat bij het oefenprogramma van twaalf weken dat in De Wilbert start in de laatste week van september. Als u aanvullend bent verzekerd bij Zorg en Zekerheid, hoeft u vaak maar een deel te betalen!”

Voor meer informatie of aanmelden:
Fysiotherapie De Wilbert 071-4061506

Comments

comments

DELEN