Omdat het materiaal van de opvallende groene vissen op de oversteekplaatsen loslaat, wordt de laag vervangen. De gemeente wil niet het risico lopen dat een nieuwe laag van hetzelfde materiaal over een tijdje weer loslaat. Daarom is gekozen voor een andere oplossing om de bestaande en nog aan te leggen oversteken aan te passen. De oversteekplekken bestaan uit een groot vlak in het midden met witte klinkers en aan de zijkanten vlakken met strepen van zwarte en witte klinkers. Ze vallen op in het straatbeeld maar zien er nog steeds anders uit dan zebrapaden omdat het suggestieoversteken blijven.

Suggestieoversteken geven aan dat voetgangers – vooral kinderen – hier veel oversteken en zijn onderdeel van zogenaamde speelroutes in de wijk. Een suggestieoversteek is niet hetzelfde als een zebrapad. Een voetganger heeft er dus geen voorrang. Het contrast van de kleuren en de manier waarop de oversteek eruit ziet, zorgt voor aandacht in een straat die meer de nadruk legt op fietsen, wandelen en verblijven. De vervanging van de 3 bestaande oversteekplaatsen in de Sluisweg start 11 september en duurt tot 13 september De oversteekplaatsen in de E.A. Borgerstraat en de D. Donker Curtiusstraat zijn al op de nieuwe manier aangelegd.

Speelroutes
Wanneer het gehele project De Noord 2.0 gereed is, maken deze suggestieoversteekplaatsen samen met de diverse kleurtegels, speelpalen en straatmarkeringen deel uit van de speelroutes door de wijk. Kinderen kunnen deze routes volgen van speeltuin naar speeltuin. De tegels en palen op de route nodigen vaak al uit tot hinkelen of andere spelletjes. Maar belangrijk is vooral dat de route zo is gelegen dat de kinderen zich op een overzichtelijke manier door de krappe, maar gezellige wijk bewegen.

Fase 2 en 3
Naar verwachting zijn eind september de werkzaamheden van fase 2 afgerond. In de Rijnmond, Jan Tooropstraat en de E.A. van Borgerstraat is dan de riolering vervangen, nieuwe bestrating en speelplaatsen aangelegd, groen opnieuw aangeplant. De werkzaamheden aan de openbare ruimte in de straten tussen de Jan Tooropstraat en de Te Brittenstraat (fase 3) starten in januari 2018.

Comments

comments

DELEN