RTV Katwijk bestaat bijna 30 jaar. RTV Katwijk dook dan ook in oktober en november van 2016 in de archieven van de omroep op zoek naar de pareltjes van de Katwijkse lokale televisie.

Deze afleveringen deden het goed bij de kijkers; vele verzoeken kwamen binnen. Om de kijkers tegemoet te komen, heeft de afdeling televisie besloten om een nieuwe reeks afleveringen ‘Terug in de tijd’ op de buis te brengen.

Omgezet naar digitale media
Elke televisie-uitzending van RTV Katwijk is bewaard gebleven. Drie grote archiefkasten vol U-matic tapes zijn in 2002 zorgvuldig omgezet naar digitale media. De oude tapes zijn nog steeds aanwezig in het gebouw; die kunnen alleen in geval van nood nog worden afgespeeld. Door de jaren heen zijn de tapes langzaam aan gaan verpulveren en loopt de player na dertig minuten vast in magnetisch residu. Naast digitalisering van de tapes, zijn de backups op verschillende locaties opgeslagen. Zo kan RTV Katwijk de beelden blijven uitzenden.

Verzoekjes zijn welkom
In februari zal een nieuwe reeks afleveringen van ‘Terug in de tijd’ te zien zijn op het televisiekanaal van de omroep. Wilt u nog graag beelden terug zien? stuur dan een mail naar: redactie@rtvkatwijk.nl. De researchredactie zal dan proberen de beelden op te zoeken en mee te nemen in de nieuwe reeks afleveringen.

Comments

comments

DELEN