Met ingang van zaterdag 21 januari a.s. zal op de bovenverdieping van het Museum van het Genootschap Oud Rijnsburg het werk te bewonderen zijn van Margreet Polane. Ze tekent en schildert al sinds haar kinderjaren.

Margreet volgde aan verschillende instituten een opleiding tot kunstenaar. Zo studeerde zij o.a. aan de Rietveld Academie in Amsterdam. Zij werkte eerst in het basisonderwijs o.a. in Oegstgeest. Later bij het Middelbaar onderwijs. Naderhand maakte zij als lerares tekenen en handvaardigheid van haar hobby haar dagelijks werk. Op diverse scholen in de regio heeft ze in de loop der jaren les gegeven en haar passie en enthousiasme overgebracht op haar leerlingen. De laatste jaren heeft zij zich intensief bezig gehouden met portretschilderen naar levend model. Ook ruimtelijk werk heeft haar voorliefde. Daarnaast werkt zij vaak vrij en schildert oa. dieren, landschappen en bloemen.

Het werk van Margreet Polane is te bewonderen van 21 januari t/m half april in het Rijnsburgs Museum aan de Oude Vlietweg 6. Het museum is iedere zaterdag geopend van 13 tot 16.00 uur.

Comments

comments

DELEN